Haberler

Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı Oğuz'u ağırladı

Güncelleme:

Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı Oğuz'u ağırladı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Dursun Oğuz'u ağırladı.

Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı Oğuz'u ağırladı

ANKARA - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Dursun Oğuz'u ağırladı. İkilinin görüşmesinde Türkiye ile Kıbrıs'ın ihracatının pekiştirilmesi ve gümrük alanında işbirliğinin önemine değinildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlık binasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Dursun Oğuz'u ağırladı. Bakan Pekcan, Gümrük alanındaki işbirliği kapsamında, KKTC tarafından gelen her türlü talep ve ihtiyaca cevap verdiklerini belirtti.

Bakan Pekcan, Kıbrıs ile Türkiye'nin 1 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğuna vurgu yaptı. Kıbrıs'ın ihracatının yaklaşık yüzde 60'ının Türkiye'ye gerçekleştiğine dikkati çeken Bakan Pekcan, "Zaten gümrük alanında iş birliğimiz devam ediyor. Biz her türlü talebe ve ihtiyaca cevap veriyoruz gümrük alanındaki iş birliğimiz kapsamında" dedi.

KKTC Maliye Bakanı Dursun Oğuz ise, pandemi sonucunda daralan piyasalarda büyük açıklar oluştuğuna değinerek, "Üretim sektöründe, tarım ve hayvancılık alanında KKTC'de birikmiş bir süt fazlalığı var. Bu pandemi süresinde ihracatta en önemli kaynak olarak Türkiye'ye hayvansal ürünler de vardı" dedi.

KKTC Bakanı Oğuz, pandemi süresince turizmin tamamen kapanmasının içeride bir daralmaya yol açtığı söyledi. Oğuz, bu tür ürün fazlalığı meydana gelmesinin Türkiye ve Orta Doğu piyasasındaki ülkeler tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ruhsar Pekcan Dursun Oğuz Kıbrıs Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title