Haberler

Son Dakika! Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına tepki: Bu çözülmüş bir meseledir, istismar etmenin manası yok

Güncelleme:

Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına tepki göstererek, "Bu mesele 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüştür, başörtüsünü istismar etmenin manası yoktur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam bir video paylaşarak başörtüsüyle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

CHP BUGÜN YASA TEKLİFİ SUNACAK

Parti olarak bugün yasa teklifi vereceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve artık geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. Onun için ben ucu nereye varacaksa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarıyla bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM'ye sunacağız." dedi.

"İSTİSMARIN MANASI YOK"

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi kimi siyasiler tarafından destek görürken MHP lideri Devlet Bahçeli ise tepki gösterdi. TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli'ye, Kılıdaroğlu'nun açıklamaları soruldu. MHP lideri, "Bu mesele 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş meseledir. Şimdi helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin manası yoktur. MHP, geçmiş dönemde vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara ihtiyaç olmadığını söyler. Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın." ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli MHP Politika Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (33)

Bilir Kişi:

Zaten çözülmüş bir olayı, tekrar çözmek istemek :) seçimler yaklaştıkça, hangi sıfata bürüneceğini şaşırmış bir bay kemal :) yine camii ziyaretlerine başlar bu :)

126
113
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Kim dillendiriyor erkan kardeş başörtüsü sorunun bu ülkede ak parti çözdü CHP din düşmanlığına o zamanda devam etmiştir. her fırsattta tabiki söyleyeceğim. Basit bir konu değildir ne acılar çekti bacılarımız ben mağdurlarından olduğum için çok kızgınım CHAPE

85
63
yanıtYanıtla
by nokta:

Bu hareket bunların geninde var biri yapmadığı metroyu biz yaptık der. Öteki çözmediği başörtüsü sorununu biz çözeriz der.

90
57
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

bu kemal varya tam bir siyonist ya çok tehlikeli adam

76
66
yanıtYanıtla
ERKAN :

madem çözülmüş her fırsatta niye dillendiriyorsunuz

90
44
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Dillendiren kilictaroğlu

yanıt53
yanıt49
Savaş Ispekter:

Bahçelinin konuşması bazılarının zoruna gitmiş....

71
62
yanıtYanıtla
Sadık:

Başörtüsünü gündem yapıp oy peşinde Bay Kemal

70
56
yanıtYanıtla
bilen bilir:

yasal dayanağı yok yarın birisi yasagı koyuyorum diyebilir yasa altına alınması gerekir

98
18
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Neyin kafasını yaşıyorsunuz, kılık kıyafet yönetmeliği 2013 yılında değişti. Siz işlerin devlette sözle yürüdüğünü düşünüyorsunuz sanırım, bu kadar cahilce yorum olamaz. Ayrıca CHP'nin o tarihlerde koşa koşa anayasa mahkemesi kapısında beklediğini unutmadık!!

yanıt26
yanıt13
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title