Haberler

"Şeytan Taşlamayı Bırakıp Birbirini Taşlarlar"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Gerek İktidar Partisi AKP, Gerekse Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Türkiye'nin Asıl Gündemi Olan Ekonomik Krizden Çok Uzak Olduğunu Söyledi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, gerek iktidar partisi AKP, gerekse ana muhalefet partisi CHP'nin Türkiye'nin asıl gündemi olan ekonomik krizden çok uzak olduğunu söyledi. Uzun, "Maalesef Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal, Zeki Alasya filmlerindeki Hasip ile Nasip gibi birbirleriyle didişmekten, kavga etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Hacca gitseler, şeytanı taşlamayı bırakıp, birbirlerini taşlarlar" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri, Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun'u parti genel merkezinde ziyaret etti. Akyıldız, kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıyı çözümleyebilmek için destek aradıklarını belirterek, bu konuda Anavatan Partisi'nin de desteğini istedi. Etkisinin yavaş yavaş görülmeye başlandığı ekonomik krizi en ağır olarak, dar ve sabit gelirliler ile kamu çalışanlarının hissettiğini belirten Akyıldız, "Daha önceki krizlerin atlatılması noktasında da büyük ölçüde faturayı kamu çalışanları ödedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda gelişmekte olan bir ülke sorumluluğuna göre hareket etmelidir" dedi. Akyıldız, krizin atlatılmasında reel sektörün desteklenmesinin gerekliliğine işaret ederek şunları söyledi:

"Reel sektörün piyasaya sunduğu ürünlerin artması ve talep dengesinin desteklenmesi önemli. Bu noktada kamu çalışanlarının ücretlerinin de desteklenmesi şart. Bu açıdan özellikle kriz döneminde Anavatan Partisi olarak sizden endişelerimizi paylaşmanızı, hem siyasi irade hem de kamuoyu oluşturulması açısından desteğinizi istiyoruz. Tek taraflı destekler, krizin atlatılmasında başarıyı getirmemektedir."

-"KAMU ÇALIŞANLARINA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ"-

Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun ise, Kamu-Sen'in bu çabasını taktir ile karşıladığını söyledi. Türkiye'nin asıl gündeminin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Uzun, "Ancak görevi ana muhalefet olanlar bile asıl gündeminin bu olmadığını, siyasi oyunlara dayalı gündemleri olduğunu görüyoruz" dedi. Uzun şunları söyledi:

"Türkiye'de son birkaç ayda binlerce işçi işsiz kaldı ya da maaşlarını alamıyorlar. Milyarlar açlık sınırında yaşıyor. Böyle bir ortamda gerek iktidarın, gerek muhalefetin yani siyaseti yönlendirenlerin gündeminin bu olmaması çok endişe verici. Maalesef Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal, Zeki Alaysa filmlerindeki Hasip ile Nasip gibi birbirleriyle didişmekten, kavga etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Hacca gitseler, şeytanı taşlamayı bırakıp, birbirlerini taşlarlar. Ancak Türkiye bundan sıkıldı. Böyle bir tavır millete hakarettir. Millet, sendikalar bir an evvel sesini yükseltmelidir. Türkiye'de iç talebi arttırıcı tedbirler alınması, bu anlamda dar ve sabit gelirlilerinin desteklenmesi gerekiyor. Kamu çalışanlarına birer maaş ikramiye, piyasayı dengeleyici, iç talebi destekleyici ve kamu çalışanlarına nefes aldıracak bir uygulama olacaktır." (ANKA)

(DNZ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title