Haberler

Davutoğlu'nun önerisi 6'lı masada kriz çıkarttı! Kılıçdaroğlu yeşil ışık yakarken, Babacan ve Akşener veto etti

Güncelleme:

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun 6'lı masa için çoklu aday önerisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Masaya gelirse konuşulur" diyerek yeşil ışık yaktı. Ancak bu öneriye Babacan'ın ardından İYİ Parti'den de veto geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Tek ve ortak bir aday dışında bir seçeneği doğru bulmadığımızın, sıcak bakmadığımızın kararlığında olacağız." ifadelerini kullandı.

2023 genel seçimlerine yaklaştıkça 6'lı masadaki cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalar da alevlendi. Muhalefetin ortak aday çıkarıp çıkaramayacağı merak edilirken, son günlerde 6'lı masadaki liderlerden gelen açıklamalar, "çoklu aday" ihtimalini gündeme getirdi.

DAVUTOĞLU'NUN ÖNERİSİNE KILIÇDAROĞLU'NDAN YEŞİL IŞIK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında, "Madem ki bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arka planını görüp gerektiğinde 6'lı masa iki aday da çıkarabilir. Son anda Erdoğan fikrini değiştirdi diyelim. A planımız tek adaydır ama şartlar neyi gerektirirse o esneklikte gerekli adımı atarız." derken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Çoklu aday olur mu? Biz hiç konuşmadık, altılı masada konuşulmadı. Gelirse konuşulur." ifadelerini kullandı.

BABACAN VE İYİ PARTİ'DEN VETO

Davutoğlu'nun önerisine Babacan'dan veto gelmişti. Çoklu adayın ortak aday belirleyememek olduğunu belirten Babacan, "O örneği 2018'de yaşadık tekrar yaşamanın anlamı yok. Biz masaya oturduğumuz ilk günden beri ortak aday, ortak politikalar, geçiş sürecinin yol hareketi dedik." şeklinde konuştu. Babacan'ın ardından çoklu adaya bir veto da İYİ Parti'den geldi. Genel merkezde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, çoklu aday önerisine kapalı olduklarını söyledi.

"TEK VE ORTAK ADAY DIŞINDA BİR SEÇENEĞİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Zorlu, "13. Cumhurbaşkanı'nın Altılı Masa tarafından seçilmesinin tarihi bir kırılma anı olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla tek ve ortak bir aday dışında bir seçeneği doğru bulmadığımızın, sıcak bakmadığımızın kararlığında olacağız." dedi.

"6 NİSAN'DAN SONRA YAPILMASI DÜŞÜNÜLECEK SEÇİM TARİHİNE ONAY VERMEYECEĞİZ"

Zorlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan'ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Kürşad Zorlu Ali Babacan 6'lı Masa Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500

Yorumlar (34)

Fuat karahan:

Hala bunlardan umudu olan bir kesim var gerçekten çok tuhaf ülkede siyaset her yönü ile bitmiş bu 6 lı masa tamamen bitik koalisyon hükümetleri iki en fazla üç parti anlasamazdi bu 6 tane birbirine zıt görüşlüler anlaşacak öylemi tek derdiniz Erdoğan gitsin sonra sonrası yok

106
42
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Sonrası yok tabiki Allah'ım Erdoğana yardım eylesin inşaAllah kazanacak

yanıt2
yanıt1
HARUN:

Tek uzlaştıkları nokta Erdoğan karşıtlığı peki bu vatandaşa ne getirir! Masanın adayı kazandı diyelim vatandaş için görünen; bugünleri mumla ararız

94
46
yanıtYanıtla
HARUN:

2 partili koalisyon hükümeti görmüş herkes bilir koalisyonhükümetlerini 6-7 parti ki bu partilerin biri sacı,biri bilmem ne nasıl ve hangi noktada uzlaşabilir.

77
25
yanıtYanıtla
rizeli:

uzlaştıkları bi konu varmı acaba

57
15
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Var Erdoğan gitsinde ülke batsın Amerika çöksün Suriye gibi olsun önemli değil sadece Erdoğan gitsinde

yanıt1
yanıt1
SAMET TEMAS:

Bu vesileyle alayınız gelsin

43
23
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

by kemal her şeye yeşil ışık yapar. dünya umrunda değilki.

42
16
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

İşte Batılıların istediği Türkiye yönetimi bu şekilde. Hiş işler yürümeyecek. Biri evet biri hayır diyecek. Biri onay verecek diğeri veto edecek. orta yol bulunmadığı içinde işler hiç yürümeyecek Türkiye olduğu yerde sayacak. Saygılar

46
8
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Aynen katılıyorum genel müdürler Erdoğan bakanları'ı dinlemedigi oluyor düşünün birde bunlar gelse ne olacak

yanıt1
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title