Haberler

Rusya'da kritik görüşme! Putin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul edecek

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'daki temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Kremlin'de kabul edeceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul edeceği Kremlin tarafından duyuruldu. İkili arasındaki görüşme hakkında daha fazla detay verilmedi.

KÜBALI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

BRICS+ Toplantısı'na katılmak üzere Rusya'ya giden Hakan Fidan burada birçok ülkenin yetkilileriyle temaslarda bulundu. Fidan son olarak , Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile görüştü. Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, BRICS+ Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Nijniy Novgorod'da, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile bir araya geldi." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN FİDAN'DAN KRİTİK PUTİN TEMASI

Kremlin tarafından yapılan açıklamada ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gün içerisinde bir görüşme gerçekleştireceği duyuruldu. Görüşmenin içeriğine dair henüz net bir bilgi verilmezken gözler şimdi o kritik buluşmada.

BRICS+ NEDİR?

Gelişmekte olan ülkelerin uluslararası konularda daha çok söz sahibi olmasını isteyen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin 2006'da, "BRIC" grubunu kurdu. Grup adını, bu ülkelerin İngilizce baş harflerinden alıyor. 2011'de Güney Afrika'nın da katılmasıyla grubun adı "BRICS" oldu.

Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de 1 Ocak'ta BRICS'e katıldı. Grubun genişletilmiş hali için herhangi bir isim açıklanmadı ama grubun adının "BRICS +" olacağı düşünülüyor. Arjantin de gruba davet edilmişti. Ülkenin yeni cumhurbaşkanı Javier Milei BRICS'e katılmayacaklarını söyledi. BRICS ülkeleri yıllık zirve toplantılarında kararlar alıyor. Grup üyesi ülkeler sırayla, bir yıllığına grubun dönem başkanı oluyor.

TÜRKİYE BRICS'E ÜYE OLACAK MI?

3 Haziran'da Çin'de temaslarda bulunan Fidan'a "Türkiye'nin BRICS'e katılıp katılmayacağı" sorulmuş, Fidan'ın "Türkiye'nin çıkarına uygunsa neden olmasın" cevabı, Ankara'nın üyelik için harekete geçeceği iddialarının haberleştirilmesiyle gündeme oturmuştu.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Dmitriy Peskov Vladimir Putin Hakan Fidan Kremlin Rusya Diplomasi Politika Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (16)

Abdullah KARAMAN:

iki asil Kurt. Biri Alfa (H.Fidan)

38
34
yanıtYanıtla
Ata_Mete:

Kurtlar ve ayı..,üstelik kutup ayısı

yanıt14
yanıt4
can erdemir:

Putin yine karakterli adam Türkiye zor durumdayken bize 20 Milyar dolarlık gaz verdi hala da istemedi.

26
9
yanıtYanıtla
Turgay Karaderi:

RUSYA TURKIYE iLiSKiSi NEDiR ? A- DOSTUMUZ B- DOSTUMUZ DEGiL C- iSiNE GELDiGi ZAMAN DOSTUMUZ D- HiCBiRi

30
2
yanıtYanıtla
Melisa Ozkan:

Rusya Bizi isine geldi gibi kulaniyor.Tabi Iliskiyi iyi tutmak lagzim Sahislarin deyil devletin cikarina hareket etmek lagzim ama ne yazik ki AKP hukumeti bu sureci iyi yonetemiyor ??

yanıt18
yanıt29
Erol Birol :

İşine geldiği zaman. Suya düşersen yılana sarılırsın.

yanıt19
yanıt2
Abdullah KARAMAN:

aslında Rusya,Osmanlıya savaş üstüne savaş açıp zayıflatan ve Fransız, İngiliz ve Yunan'a lokma yapan ülkedir

yanıt12
yanıt1
Onemli Degil:

E - Hepsi..

yanıt3
yanıt0
Nayci İbrahim:

İnşallah bu buluşma Suriyenin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör devletine birlikte hareket etme operasyonu içindir.

17
1
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Her ülke kendi ülkesinin çıkarını düşünür. Ruslar Batıya karşı Türkiye ile iyi ilişkiler yolundan ilerlerken, Suriye de PKK konusunda ve Libya da Türkiye nin karşısında ki yolda ilerliyor.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title