Haberler

Prag'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça soruldu: "Bir gece ansızın gelebiliriz" mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bir gece ansızın gelebiliriz mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" diye soruldu. Konu hakkında net bir cevap veren Erdoğan, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara karşı cevabımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bunu böyle bilmeleri, böyle anlamaları lazım." dedi

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Çekya'nın başkenti Prag'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde Prag'daki temaslarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN MESAJI

Ege'de yaşanan gerilimlere de değinen Erdoğan, Prag'dan Yunanistan'a bir mesaj gönderdi. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını ve komşularla gerilim istemediklerini belirten Erdoğan, "Biz sadece ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin menfaatlerini korumasının mücadelesini veriyoruz. Kimseyle, hiçbir komşumuzla gerilim istemiyoruz. Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi defaatle dile getirdik" dedi.

DİKKAT ÇEKEN "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ" SORUSU

Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soru-cevap kısmında bir gazeteci Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" restiyle ilgili dikkat çeken bir soru sordu? Gazeteci, "Bir gece ansızın gelebiliriz mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"KONUYU ANLAMIŞSIN ASLINDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu soruya, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara karşı cevabımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bunu böyle bilmeleri, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır." diyerek yanıt verdi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Başka Murat:

Türkiye'miz de, Atatürk ten sonra ikinci gelmiş geçmiş en büyük yiğit olarak Reisi görüyorum. Reis sen böyle ol, biz Vatan, millet, bayrak ve değerlerimiz için ölüme kadar gideriz.

72
52
yanıtYanıtla
ENGİN :

Türk halkı o geceyi sabırsızlıkla hazır bekliyor.

37
12
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

yine de barış daha iyidir:))

31
2
yanıtYanıtla
Şaban Gezgin:

Sayın cumhur başkanımız gerekli cevabı gayet güzel Avrupalılara verdi gerilim isteyen olursa bu istikrarsız Bir dönemde 3,'dünya savaşı patlamasına sebeb olur EUR ülkeleri akıllı olmalıdır

18
8
yanıtYanıtla
Samet Can:

Turkiye tarihi boyunca hangi başkan veya hukumet avrupaya amerikaya rusyaya kafa tutabilmiştir.Yuzyilin atillasi erdoğandir avrupayi titretiyor.Bu yuzden erdoğan erdoğan erdoğan

14
8
yanıtYanıtla
Ali Celik:

helal olsun reis geri vites yok

13
4
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Yunanistanı da Ermenistanı da bize küstahlık yapanları da ezer geçerizzzzzzzzzzz

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title