Haberler

Wagner askerleri Polonya sınırına dayandı: Şimdi durum daha tehlikeli hale geliyor

Güncelleme:

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'daki 1 günlük isyanın ardından Belarus'a giden Wagner grubuna ait paralı askerlerin Polonya sınırına yaklaştığını söyledi. Morawiecki, "Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor. Bu kesinlikle Polonya topraklarında daha fazla hibrit saldırıya doğru bir adımdır." dedi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'da isyana kalkıştıktan sonra anlaşma yoluyla Belarus'a geçen paralı ordu Wagner'e ait 100 askerin Polonya sınırına yaklaştığını belirtti. Morawiecki, "Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor. Bu kesinlikle Polonya topraklarında daha fazla hibrit saldırıya doğru bir adımdır." ifadelerini kullandı.

WAGNER ASKERLERİ, POLONYA SINIRINA YAKLAŞTI

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'da geçtiğimiz haftalarda isyana kalkıştıktan sonra Belarus'a geçen Rus paralı ordusu Wagner'le ilgili açıklamalarda bulundu. Morawiecki, 100 Wagner askerinin Polonya sınırına yaklaştığını söyledi.

"ŞİMDİ DURUM DAHA DA TEHLİKELİ HALE GELİYOR"

Başbakan Morawiecki, Wagner'e ait 100'den fazla paralı askerin Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında yer alan Rusya'nın Kaliningrad bölgesine ilerlediğini belirtti. "Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor." diyen Morawiecki, "Bu kesinlikle Polonya topraklarında daha fazla hibrit saldırıya doğru bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

"SINIRLAR ORTAKLAŞA KAPATILABİLİR"

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski de dün yaptığı açıklamada, "Wagner'in dahlinin olduğu ciddi hadiselerin" yaşanması durumunda Polonya, Litvanya ve Letonya'nın Belarus'a sınırlarını ortaklaşa kapatabileceklerini açıklamıştı.

WAGNER, İSYANIN ARDINDAN BELARUS'A GEÇMİŞTİ

Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, beraberindeki savaşçılarla haziranda Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti. Prigojin'in, Belarus'a gitmesi sonrasında Wagner'in ülkeye yerleşmesi için öneride bulunan Lukaşenko, Belarus ordusunun, Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanabileceğini kaydetmişti. Wagner'in kurucusu Prigojin, 19 Temmuz'da, paralı savaşçılarının Belarus topraklarına geldiğini bildirmişti.

POLONYA ASKERLERİ BELARUS SINIRINA KAYDIRILDI

Belarus ordusunu "dünyanın ikinci ordusu" yapma sözü veren Prigojin gerekirse onların yanında yer alacaklarını dile getirmişti. Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi Yetkilisi Zbigniew Hoffmann, 21 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Wagner varlığının oluşturduğu tehditleri değerlendiren Savunma Bakanlığının, askerleri Belarus sınırına kaydırma kararı aldığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Politika

Belarus Polonya Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Carsambali:

100 tane asker Polonya'ya mi savas acacak..!Belarus Polonya'ya saldirirsa,NATO Belarus'u haritadan siler..Rusya'nin bir tokatlik isi kaldi..Iran'dan Cibuti'den falan silah almaya basladi..Avrupa istese Rusya'yi bitirir..Rusya'da nukleer var,onlarda yokmu sanki..Turkiye yonunu tamamen Avrupa ya donmeli..Ulke Rus ve Araplarla doldu..

8
17
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Dünya da tek güç olması geçmişte olduğu gibi hep sorun olmuştur. İkinci güç de olmalıdır.

yanıt0
yanıt0
ERKAN ÜNAL:

Wagneri danışıklı olarak rusyaya gönderdiler düzmece planla da belarusa sürdüler oradan Polonya ya savas açacaklar,hersey planlı bu Rusya ve avrupanin planları bitmez,en güzeli uzak durmak,yesinler birbirlerini

6
1
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Belli oldu Rusya show yaptı wagner ile amaç buymuş Belarus a girmeleri

6
0
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Wagner ortalıkta gezen serseri bir mayın gibi, musallat olacak kemal anacak ülke arıyor, ya kendi sonunu getirecek, yada gittiği yere yıkım ve ölüm götürecek.

6
0
yanıtYanıtla
özgün özen :

ya birazda isceveç e danimarka ya norveçe bela ol putin belayı bunlar yaşasın biraz adiler

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title