Haberler

HDP seçimlerle ilgili nihai kararını verdi: Kendi adayımızı çıkarıyoruz, yakında kim olduğunu paylaşacağız

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kars İl Örgütü 4'üncü Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. Ne Cumhur İttifakı'yla ne Millet İttifakı'yla herhangi bir ortaklıkları olmadığını söyleyen Buldan, "Biz HDP olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık aylar kalırken bir yandan 6'lı masanın çıkaracağı aday bir yandan da HDP'nin adaylık konusunda yaklaşımı merak konusuydu. Partisinin Kars İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kafalardaki soru işaretlerine son noktayı koyarak seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı.

"KİM OLDUĞUNU EN YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIZ"

Buldan'ın açıklamaları şöyle: "Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek.

"NE CUMHUR İTTİFAKI NE DE MİLLET İTTİFAKI İLE ORTAKLIĞIMIZ YOK"

Bizim ne Cumhur İttifakı'yla ne Millet İttifakı'yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP'nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir"

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Millet İttifakı Pervin Buldan Türkiye Kars Politika Haberler

500

Yorumlar (11)

Selim Güler:

Ister cikar ister cikarma kime ne .Ister chp ye altiliya destek ver kimin umrunda.Reisimiz sizi silindir gibi ezecek.Topunuz gelin.

54
45
yanıtYanıtla
Ali Yurt:

Mansur Yavaş kim yav devlet yönetecek

56
37
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Tayyip Erdoğan rahat kazanır , oylar bölünür chp bir aday Akp bir aday Hdp bir aday çıkartırsa zaten Erdoğan kazanır , ilk turda kazanamazsa bile ikinci turda kazanır , sonuçta hdp nin desteğini alamıyorsan ve Hdp aday çıkarttıysa chp kazanamaz daha

66
20
yanıtYanıtla
Sadık:

Bizde inandık.

55
24
yanıtYanıtla
ayh:

Bazilari anlastilar demekki ! Yazik. Sayin buldan siz kendi adayinizi cikartabilirsiniz lakin bir kurt olarak ben sizin adayiniza oy vermeyecegim. Aclikla , sefaletle karsi karsiyayken hislerle degil mantikla hareket etmek zorundayim.

38
27
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hani arkanızı bir yerlere dayamıştınız öyle diyordunuz bir zamanlar nereye dayamıştınız

38
14
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ikdidar kürt oylarin kendilerine akacagini bilse bu gün hdp´yi kapatir yandas ve havuz medyasinda haber olmuyor ama bir cok kanalda ve birilerinin aciklamasina göre imraliyla yine temasta olduklari dedikodusu yayiliyor ne adayi ben sahsen hdp´nin secim öncesi kapatilacagini düsünenlerdenim.

14
26
yanıtYanıtla
Murat Ay:

Bunlar siyasi taktikler ben inanmıyorum şahsen

27
5
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Gölge Oyuncunun Kuklaları...İster aynı sahnede yer alsın, ister ayrı sahnelerde yer alsın... Senarist aynı... Efendileri aynı, oynatan el aynı...istediği zaman ,istediği Kuklaları ortak sahnede birleştirir...

22
8
yanıtYanıtla
Turgay Çakmak:

ÇOKDA FİFİ

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title