Haberler

Özgür Özel'in Tunceli konuşması eski HDP'li vekil Ferhat Encu'yu kızdırdı

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel'in Tunceli ziyareti sırasında "Yüreğinde Atatürk sevgisi olan Dersim'imizin güzel insanları" ifadesini kullanması milliyetçi çevrelerin tepkisini çekerken Atatürk vurgusu ise eski HDP Milletvekili Ferhat Encu'nün eleştirine neden oldu. Encu, Özel'in konuşmasında kullandığı ifadelere "Sanki Dersim katliamı hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar." diyerek karşı çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli ziyareti sırasında kentin eski adı Dersim'i kullanmış, Özel'in sözleri milliyetçi ve iktidara yakın çevrelerin tepki konusu olmuştu. Özel'in konuşmasında geçen "Atatürk" vurgusu ise eski HDP Milletvekili Ferhat Encu'nun eleştirisini beraberinde getirdi. Encu, Dersim İsyanı'nı hatırlatarak "Hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar." ifadelerini kullandı.

"SANKİ DERSİM KATLİAMI HİÇ YAŞANMAMIŞ GİBİ..."

CHP'nin HDP/DEM Parti ile gizli bir ittifak içerisinde olduğu iddiaları Özel'in liderliğe gelmesiyle yoğunlaşırken eski HDP Milletvekili Ferhat Encu, Özel'in Tunceli ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından tepki göstererek "Sanki Dersim katliamı hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar. Sanki saydıkları isimlerin hiç bir sorumluğu yokmuş gibi konuşuyorlar. Bunu da Dersim'de yapıyorlar." dedi.

"TAYYİP BEY İSTEMİYOR DİYE DEM'LE İLİŞKİMİZİ KOPARACAK DEĞİLİZ"

Özgür Özel, tartışmalara neden olan konuşmasında "Yüreğinde Atatürk sevgisi olan Dersim'imizin güzel insanları." ifadelerini kullanarak "Şuradan ilan ediyoruz ki bizim DEM Partisiyle Tayyip Bey istemiyor diye ilişkimizi koparacak kadar seçmenine saygısız değiliz." demişti.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Milletvekili Tunceli Dersim Hukuk 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

Abdullah Ağaç.:

Demle İlişkinizi Koparmayın . Olurmu Siz Kardeşssiniz Yapmayın Daha Milleti Satıp Şahit Askerleirmiz varken eminim kapılar arkasından gülüyorsunuz.

41
11
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Alayınızın..

yanıt13
yanıt6
Ercan Sevinc:

Dersim de İsyan edenler in başı ezildi Nokta devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar a atacak mermimiz her zaman vardır !

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title