Haberler

"Oyumuz yüzde 25 civarında" diyordu! İşte Ahmet Özal'ın cumhurbaşkanı adaylığı için topladığı imza sayısı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100 bin imza toplaması gereken isimlerden biri olan Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, ilk günün sonunda 237 imza sayısına ulaşabildi. Hatırlanacağı üzere Özal, geçtiğimiz günlerde iddialı bir çıkışa imza atarak "Oyumuz yüzde 25 civarında" demişti.

Seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci başladı. YSK tarafından başvurusu kabul edilen 11 adayın, 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplamaları gerekiyor.

YSK'nın açıkladığı karara göre; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, imza toplama sürecinin 27 Mart saat 20.00'ye kadar devam edeceğini dile getirdi.

AHMET ÖZAL İLK GÜN 237 İMZA TOPLAYABİLDİ

Geçtiğimiz günlerde "Oyumuz yüzde 25 civarında" diyen Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Teknoloji Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal ise 237 imza sayısına ulaşabildi.

Saat 20.00 itibariyle toplanan imzalar şu şekilde:

  • Muharrem İnce: 28235
  • Muhammed Ali Fatih Erbakan: 27910
  • Sinan Oğan: 15573
  • Doğu Perinçek: 6679
  • Yakup Türkal: 993
  • Erkan Trükten: 397
  • Tevfik Ahmet Özal: 237
  • İrfan Uzun: 176
  • Halil Murat Ünver: 119
  • Hilmi Özden: 60
  • Davut Turan: 34

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Mehmet Vatandaş:

Türkiye Cumhuriyeti Devletini saltanat sanıyorlar bunlar babadan oğula !!!!!

385
17
yanıtYanıtla
Hasan Bulut:

Evet babası kıymetli güzel bir adamdı. Zaten ülkemizde maalesef güzeller pek yaşamadı, o güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler. Aziz babanızın ölümünden milletin hala sizin hakkınızda şüphesi var. Babana layık evlat olsan millet seni sahipsiz bırakmaz ama layık

yanıt233
yanıt92
Mikail arman:

29 imzamı:))) Îmza tarlada bedava karpuz değilki ! Bu işler öyle bende başkanlığa adayım lafıyla olmuyor.

289
11
yanıtYanıtla
rmzn00:

şu göbeklere bak. milletin rızkı bunlara gidiyor. üstüne parka alamayan adam bunları savunuyor.

129
7
yanıtYanıtla
Serdar ASLAN:

Bu nedir arkadaş ya devlet yönetmek öyle sabah kalkıp bu seferde bunu yapayım demekle oluyor mu ? Senin adına Yazık oldu 550 ye .... Ama depremzede kardeşlerimize inşallah ilaç olur ..

53
4
yanıtYanıtla
Ömer Kayakesen:

Yanlış anlaşılmasın kendileri aile içinde yüzde 25 demek istemiştir... :)))

43
2
yanıtYanıtla
TT:

Yeterli imza sayısına ulaşamazsa gitti 550 bin ... Parayı geri almak isterse, benim memurum işini bilir deyin o anlar :))

15
4
yanıtYanıtla
Semih Cinar:

Herkes imzalasın devletin kasasına para girsin muarrem ince ve fatih erbakan hariç.cunku bu ıkisi yüzde 3 vs oy alıp ülkeyi 14 gün daha oyalayıp kisisel rant sağlayacak. Ekonomik kayıp

6
5
yanıtYanıtla
Semih Cinar:

Herkes imzalasın devletin kasasına para girsin muarrem ince ve fatih erbakan hariç.cunku bu ıkisi yüzde 3 vs oy alıp ülkeyi 14 gün daha oyalayıp kisisel rant sağlayacak. Ekonomimize sıkıntı

6
3
yanıtYanıtla
Hakan:

Akp, İnceyi pompalıyor. Dünyada kibirli insanı gaza getirmekten daha kolay hiçbir şey yoktur.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title