Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç: 'Kobani davası siyasi bir kumpas'

Güncelleme:

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, 'Kobani davası' olarak bilinen davayla ilgili yaptığı açıklamada, arkadaşlarının aldığı cezaların siyasi konuşmalar üzerinden verildiğini ve iftira senaryosunun çöktüğünü belirtti. Oruç, adalet ve barışın olmadığı yerde refahın da olmayacağını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, "Kobani davası" olarak bilinen davayla ilgili, "Arkadaşlarımızın aldıkları cezalar tamamen yaptıkları siyasi konuşmalar üzerinden verilmiş cezalardır. İftira ve kumpas senaryosu çökmüştür ve bu iktidar, iktidarın ortağı, çöken senaryonun, kumpas davasının altında kalmıştır." dedi.

Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davada kararın açıklandığını ve 24 arkadaşına "siyaset yaptıkları, DEAŞ'a karşı çıktıkları, rejime biat etmedikleri için toplam 407 yıl 7 ay hapis cezası verildiğini" söyledi.

Davayı "kumpas" davası olarak nitelendiren Oruç, "Tamamen siyasi bir davadır. 'Kobani düştü düşecek' diyenlerin hayalleri sükuta uğradığı için bu bir intikam davası olarak açılmıştır. Bu intikamı almak için yıllardır Yasin Börü'yü arkadaşlarımızın öldürdüğünü iddia ettiler. Bir çocuğun ölümünden bir siyasi intikam senaryosu çıkaracak kadar yürekleri kurumuş, vicdanları köhnemiş olan bir anlayış var karşımızda." diye konuştu.

Mahkemenin, Yasin Börü'nün katledilmesiyle ilgili bir cezaya yönelik karar vermediğini söyleyen Oruç, "Yargılanan hiçbir arkadaşımız, bir tek kişinin ölümünden sorumlu değildir. Bu kararı bütün Türkiye kamuoyu lütfen öyle bilsin ve Erdoğan'ın şurekasının yaratmak istediği dezenformasyona karşı lütfen Türkiye halkları kulaklarını açsın. Arkadaşlarımızın aldıkları cezalar tamamen yaptıkları siyasi konuşmalar üzerinden verilmiş cezalardır. İftira ve kumpas senaryosu çökmüştür ve bu iktidar, iktidarın ortağı, çöken senaryonun, kumpas davasının altında kalmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "siyasi bir dava değildir" dediğini ancak davanın "siyasi bir intikam davası olduğunu" öne süren Oruç, arkadaşlarıyla onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Oruç, hakkında karar açıklanan eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri göstererek, zafere ulaşana dek mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Kendisi için zor bir grup konuşması olduğunu, çünkü yüreklerinin bir parçasının demir parmaklıkların ardında haksız yere bulunduğunu iddia eden Oruç, adalet ve barışın olmadığı yerde refahında bulunmayacağını belirtti.

Oruç, ceza verilenlerin "işçilerin, emekçilerin, yoksulların, esnafın, her kesiminde yanında olduğu için cezaevinde bulunduğunu" öne sürerek, davada alınan kararların, DEM Parti'ye hiç oy vermeyenlerin bile vicdanını sızlattığını aktardı.

Kaynak: AA / Politika

Kobani Davası DEM Parti Kobani Politika Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şanlıurfa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şanlıurfa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Samsun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Samsun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sakarya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sakarya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title