Haberler

Operasyon Süreci Baltalar

Güncelleme:

Hakkari'de kurulan izleme komisyonu, kırsalda yaptıkları gözlemleri basın toplantısıyla açıkladı.

PKK'lıların 8 Mayıs itibariyle geri çekilmeye başlaması sonrası Hakkari'de kurulan izleme komisyonu, kırsalda yaptıkları gözlemleri basın toplantısıyla açıkladı. Komisyon adına açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, çekilme sırasında yapılacak bir operasyonun süreci baltalayacağını söyledi.

İHD Hakkari Şubesi'nde yapılan basın toplantısına Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve bazı STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut yaptı. Hakkari'de İHD, Mazlum-Der, Türk Tabipler Birliği ve Hakkari Barosu tarafından ortak bir izleme komisyonu kurulduğunu ifade eden Akbulut, çeşitli resmi kurumlarla görüşmeler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bunun dışında başta Çukurca İlçesi Kazan Vadisi olmak üzere PKK'lıların geçiş güzergahlarında inceleme ve gözlemlerde bulunduk. Bazı bölgelerdeki yerel kaynaklar, PKK'lıların geçiş güzergahlarında askeri operasyon hazırlığının olduğunu ve bunun kendilerini endişelendirdiğini bize ilettiler. Burada mülki idareye büyük görevler düşüyor. Sürecin sorunsuz tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Fadıl Bedirhanoğlu İsmail Akbulut Rahmi Kurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title