Haberler

Murat Güneştekin : Ortadoğu Kan Gölüne Döndü

Güncelleme:

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Türkiye'nin önemli dış meselelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

İsrail vahşeti ve Irak ile Suriye'de Kürtler başta olmak üzere azınlık statüsündeki halklara yapılan mezalimi dile getiren Güneştekin, "Bugün, Ortadoğu kan gölüne dönmüş ve hepimizi derin üzüntüye boğan bir hale dönüşmüştür" dedi.

Irak ve Suriye'de Kürtler, Türkmen, Ezidi ve diğer etnik gruplara yönelik yapılan saldırıları sert bir dille kınayan Güneştekin "İslam'ın esası ve temeli insan hak ve hürriyetine her türlü taarruzu yasaklamıştır. Lakin, İslam coğrafyasında akan kardeş kanı hepimizi derin bir şekilde üzmektedir. Dileğimiz ve temennimiz, bu acıların son bulması ve İslam kardeşliğinin sağlanmasıdır" dedi.

"İSRAİL SOYKIRIM POLİTİKASI GÜDÜYOR MÜSLÜMANLAR SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Ak Parti'li Güneştekin, "İsrail, yıllardır zulüm, gözyaşı, kan ve acı ile mağdur ve mazlum Filistin Halkına soykırım politikaları uygulamaktadır. Her gün televizyonlardan ve kitle iletişim araçlarından Siyonist vahşetini takip etmekte ve yaşanan olayı derin üzüntü ile temaşa etmekteyiz" dedi.
Tüm dünyanın gözü önünde Filistin Halkının acımazsızca katledildiğini savunan Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, "Dünya, bugün İsrail'in uyguladığı vahşeti izlemekle yetindiği gibi, cılız kınamalarla acımasızlığı örtme gayesindedir. İsrail'in Aylardır Gazze'ye uyguladığı vahşeti dünya sadece izlemekle kalmıyor. Aynı zamanda olağan bir durummuş gibide meşrulaştırmaya çalışılıyor. İslam coğrafyasında bulunan bütün Müslümanların bu konuda özellikle duyarlı olmaya ve bu şiddete karşı sesini yükselterek tepkisini devamen ortaya koymasını bekliyoruz. Unutulmasın ki, mazlumun ahı bir gün tutar ve zalimi al aşağı eder. Bu vesile ile İsrail'in uyguladığı bu vahşeti nefretle kınıyor, her zaman mağdur ve mazlum Filistin Halkı başta olmak üzere tüm mazlum halklardan yana olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Politika

MURAT GÜNEŞTEKİN Ak Parti Batman İsrail Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title