Haberler

Muhalefetin anketçisi Erdoğan'ın karşısına 4 isim çıkardı! Seçimi en rahat kazanacak isim Mansur Yavaş oluyor

Güncelleme:

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma, cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı araştırma sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Ankette Erdoğan'ın karşısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuldu. Erdoğan'a karşı bu dört isimden en yüksek oyu yüzde 53.9 ile Yavaş aldı.

2023 yılının haziran ayında gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili araştırma şirketleri art arda çalışmalar yapıyor. Son olarak muhalefete yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptıkları çalışmanın detaylarını Twitter hesabından paylaştı.

ERDOĞAN'IN KARŞISINDA 4 ADAY ÇIKARDI

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılan anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına dört aday çıkarıldı. Bu isimler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

EN ŞANSLI ADAY MANSUR YAVAŞ

Sonuçlarda Yavaş'ın diğer adaylara fark attığı ve ikinci turda ipi göğüslediği görülüyor. Yavaş'a yüzde 53.9 oy çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 36.5'te kalıyor. Ekrem İmamoğlu ise sonuçlarda Erdoğan'a karşı yüzde 49.7 oy alıyor. Erdoğan'ın İmamoğlu'na karşı yüzdesi ise 40'a çıkıyor.

ERDOĞAN'A KARŞI EN AZ OYU KILIÇDAROĞLU ALDI

Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu ve Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fazla oy alıyor. Ancak iki liderin yüzdesi Yavaş ve İmamoğlu'ndan daha düşük. Özer Sencar, Kılıçdaroğlu'nun oy oranını yüzde 43,3; Akşener'inkini ise yüzde 43,8 olarak açıkladı.

İşte anketten çıkan sonuç;

Muhalefetin anketçisi Erdoğan'ın karşısına 4 isim çıkardı! Seçimi en rahat kazanacak isim Mansur Yavaş oluyor

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500

Yorumlar (29)

şenol çifçi:

İşimiz gücümüz atraksiyon 3 deyil topunuz gelin Bi Reis etmez Bunların amacı bu ülkenin kalkınması nı gelişmesini büyümesini engellemek Büyük güçlü ???? Türkiye nín ününü kesemiyeceksiniz 2023 seçimlerinde hepinizi göreceyiz

195
363
yanıtYanıtla
Denden Semsem:

Algı ile başkan mı oluşurmuş. Sosyal medyada para ile dillendirilen bir anka kuşu. Devlet yönetecek tecrübesi ne? Ankaraya diktiği tek bir heykelden başka ne hizmeti var

183
268
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

kılıçtaroğlu erdoğanın 2 katı oy alır algı yapmayın boşuna inanan kalmadı

141
188
yanıtYanıtla
İhsan Petekci:

Şu algı olayı moda oldu sizde, Kılıçdaroğlu hangi seçimde Erdoğan'ı mağlup etti söyle bizde bilelim ????

yanıt139
yanıt58
Onur Yener:

Ha ha ha arkamla gülüyorum size.

172
135
yanıtYanıtla
Emre Guler:

mansur aday olmalı yoksa secım kazamazlar

156
111
yanıtYanıtla
Certy Dfr:

Mansur geliyor

163
101
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Ne ile? hangi icraatleri ile? Hele bir yazın şuraya da bilelim. 3 yılda 3 tane icraatini yazınız lütfen :)

yanıt71
yanıt77
Sadık:

Topunuz gelin

95
131
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Tek bir projesi yok yapılan bir icraat yok cumhurbaşkanı olacak sesli güldüm topunuz gelin durmak yok yola devam

101
119
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title