Haberler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Depreme Karşı Önlem Alıyor

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, yüksek katlı binalara izin verilmeyerek yatay mimari benimseniyor ve acil durumlar için toplanma alanları ve geçici kamp alanları belirleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus yoğunluğu, plan çalışmaları, zemin ve fay hatlarının durumlarını inceleyerek mikrobölegeleme çalışmaları başlatılacak yerleri tespit ediyor ve bu bölgelerde incelemeler yapıyor.

MENTEŞE VE MİLAS'IN ARDINDAN FETHİYE, ORTACA VE ULA'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2022 yılında Menteşe'de 2 bin 69, Milas, Ören ve Türkevleri Mahalleleri'ni kapsayan 1500 hektarlık inceleme alanında jeolojik ve jeofizik çalışmaları yapıldı. Yapılan deney ve analizler neticesinde mikrobölgeleme etüt raporları hazırlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 2023 yılı içerisinde ise Fethiye merkez mahalleleri kapsayan 8 bin 300 hektarlık ve Ortaca İlçesi, Sarıgerme Mahallesinde de 200 hektarlık alanın mikrobölgeleme etüt çalışmaları için ihaleler yapılarak saha çalışmaları başladı. Ula'da ise Ataköy-Kızılyaka-Çıtlık mahallelerini kapsayan 1298 hektar alanda yapılacak mikrobölgeleme ihalesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

2024 yılı için ise Köyceğiz, Datça, Ortaca, Ula ve Yatağan'ın farklı bölgelerinde inceleme çalışmaları başlatılacak.

BÜYÜKŞEHİR DEPREMDE YAŞANACAK OLUMSUZLUKLAR İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Mikrobölgeleme çalışmalarının dışında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün talimatı doğrultusunda kentte özellikle yüksek katlı binalara izin verilmeyerek yatay mimari benimseniyor. Ayrıca deprem sırasında vatandaşların günlük yaşamlarında aksama olmaması için kurulan atölyede mobil konteyner, mutfak, tuvalet, banyo gibi malzemelerin üretimi yapılabiliyor. Bunun yanı sıra yine acil durumlar için Muğla'da 617 toplanma alanı, 37 geçici kamp alanı belirlenirken, kurulan afet koordinasyon merkezi ile deprem anında hızlıca organize olunarak olumsuz durumlara müdahale edilebilecek. Farklı ilçelerde kurulan uydu telefon sistemleriyle de kesintisiz iletişim sağlanabilecek. Bunun yanı sıra Büyükşehir ekipleri tarafından şehrin farklı noktalarına enkaz kaldırma ve arama faaliyetlerinde kullanılacak malzemelerin olduğu konteynerler konarak herhangi bir deprem durumunda hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: ANKA / Politika

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sarıgerme Ortaca Muğla Ula İnşaat Belediye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title