Haberler

Mosturoğlu: "Beraat Edeceğimize İnanıyorum"

"Futbolda şike" davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Şahsım ve kulübümün bu davadan beraat edeceğine inanıyorum" dedi.

"Futbolda şike" davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Şahsım ve kulübümün bu davadan beraat edeceğine inanıyorum" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden Mosturoğlu, duruşma savcısına hitaben, "Oynanmış bir maçtan sonra, yapılan maçın sonucuna etki etmeyecek aile ortamında yapılan bir toplantı, nasıl nitelikli dolandırıcılık olur-" diye sordu.

Mosturoğlu, Emmanuel Emenike'nin 4-5 hafta oynayamayacağının adli tıptan ve hastaneden alınmış raporlarla sabit olduğunu ifade ederek, iddianameyi yazan savcının yine de Emenike'nin oynamadığını iddianameye koyduğunu kaydetti.

"Mehmet Berk, Emenike ve Sezer Öztürk transferlerinin usulüne uygun olduğunu Eskişehirspor ve Karabükspor'dan öğrendi, ama iddianameye yazmadı" diyen Mosturoğlu, "Çünkü Eskişehirspor ve Karabükspor'dan öğrendiklerini yazsaydı, bu iddialar çökerdi. Öğrendiklerini yazsa, şu an tutuklu olmazdım" dedi.

Mosturoğlu, iddianamede dava dosyaları ile ilgili görüşmelerinin yer aldığını ve bunların şifreli konuşma olarak nitelendirildiğini söyleyerek,

"Bunlar davalar ile alakalı konuştuğumuz terimlerdir. Şifre değildir" ifadelerini kullandı.

Sanık Mosturoğlu, aynı zamanda Aziz Yıldırım'ın da avukatı olduğunu ve aralarında yönetici-üye ilişkisi bulunduğunu söyledi.

Yıldırım'ın kendisine illegal hiçbir emir vermediğini ifade eden Mosturoğlu,

"Şahsım ve kulübümün bu davadan beraat edeceğine inanıyorum" dedi.

-Sanık Cemil Turan-

Tutuklu sanık Cemil Turan da 50 yıldır futbolun içinde olduğunu ve bunun 40 yılının Fenerbahçe'de geçtiğini söyledi.

İddianamede yer alan Manisaspor-Trabzonspor maçı öncesi Hikmet Karaman'la görüşmeye gittiklerini anlatan Turan, "Aldığımız duyumları Hikmet Karaman'a anlattık. O da 'benim olduğum yerde öyle şey olmaz, merak etmeyin' dedi" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Telefonla söyleyebilirdiniz, niye Manisa'ya gittiniz- 'Sizin futbolcularınız şike yapıyor' diyebilirdiniz" demesi üzerine sanık Turan, "Telefonla olmuyor, yüz yüze konuşmak daha iyi oluyor" dedi.

Cemil Turan, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Mehmet Yenice de yıllarca futbol takımlarında masör olarak çalıştığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklandığından bu yana ailesinin zor durumda olduğunu belirten Yenice, tahliyesini isteyerek savunmasını tamamladı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Politika

Şekip Mosturoğlu Emmanuel Emenike Cemil Turan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title