Haberler

Millet Partisi 9. Olağan Büyük Kurultayı

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, "Türk milleti, İslam dinine hizmet ettiği için İslam dinine düşman olanlar bu millete düşmandır" dedi.

Millet Partisi 9. Olağan Büyük Kurultayı Ankara'da Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Kurultaya Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, eski bakanlardan Abdulhaluk Mehmet Çay ve Millet Partisi delegeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmada diriliş kurultayında olduklarını belirten Millet Partisi Genel Başkanı Edibali şunları kaydetti: "Hak rızası için, millete hizmet ettik. Yıllardır 'Milletim uyan' dedik. Kimsenin kınamasından endişe etmedik, alkışını istemedik. Sonu ne olursa olsun hakkı söyledik, doğruyu söyledik. Dosdoğru yolda yürümeye devam ettik, yürüdük, koştuk ve bugünlere geldik. Yarım asırdır sürdürdüğümüz şanlı bir mücadelenin, bir topluluğun adıdır Millet Partisi. Millete hizmet yolunda çilelere katlanarak bugünlere geldik."

"İSLAM DİNİNE DÜŞMAN OLANLAR BU MİLLETE DÜŞMANDIR"

Edibali, "Niye uğraşıyoruz? Türk milletine karşı girişilen bu savaşın sebebi ne?" sözleriyle devam ettiği konuşmasında, "Birincisi Müslüman olmamızdır. Allah'ın ve Resulünün düşmanları bu milletin düşmanıdır. İslam dünyasının derlenip toparlayıcısı bu millettir. Türk milleti, İslam dinine hizmet ettiği için İslam dinine düşman olanlar bu millete düşmandır. Türk milleti gittiği her yerde insanlık onurunu ayakta tutmuştur. Türk milleti gittiği hiçbir yere emperyalist düşüncelerle gitmemiştir. Onun için Polonya'da, 'Vistül'de Türk atları sulandıkça Lehliler rahat olacaktır' sözü meşhurdur" ifadelerini kullandı.

Millet Partisi kadrolarının bu milletin, İslam dünyasının, Türk dünyasının ve insanlığın paratoneri olduğunu anlatan Edibali, "Suriye'de düştüğümüz duruma bakın! Süleyman Şah Türbesini alıp geliyorsun. Şimdi ne oldu? Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan kriz Erdoğan-Putin arasında kayıkçı kavgasına dönüşmüştür. Başkanlık sistemi, Türkiye'yi federal bölgelere ayırma, Türkiye'yi parçalama planının bir parçasıdır. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Sizden zaferler yazmanızı bekliyorum" diye konuştu.

"BOP SAVAŞINI DURDURMALIYIZ"

Millet Partisi Genel Sekreteri Hacı Ali Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Bölgemizde, ülkemizde neler oluyor?" diye sordu.

Beynelmilel güçlerin ortaya koyduğu ve 2025 yılını hedef almış olan BOP projesi kapsamında bulunan ülkemizin, sınırları ve rejiminin değiştirileceğini anlatan Özdemir, "22 ülke arasında yer almaktadır. Milletimizi birbirine düşüren, düşman kardeşler haline getiren, vatanın bölünmesi istikametinde seyreden bu BOP savaşını durdurmalıyız arkadaşlar. Savaşın tarafları kendilerini İslam olarak gösteren güçlerdir. Orta Doğu'da devam eden savaşta ölenler hangi taraftan olursa olsun Müslümandır. Müslümanın Müslümana kırdırılmasını sağlayan bu kör savaşı kim durduracak? Siyasi iktidarın bunu sağlayacak hiçbir projesi yok. PKK belası ile başa çıkmazken, şimdi bir de IŞİD denilen terör örgütü belası ile karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Eski bakanlardan Abdulhaluk Çay da yaptığı konuşmada "Bugün Türkiye'de, Meclis'te iktidar ve muhalefet partileri var. Ne yazık ki bunlar Türk milletinin milli meselelerine yabancıdır. Türkiye'de yeniden bir Milli Mücadele'ye ihtiyaç vardır. Bu mücadeleyi başlatacak olanın Millet Partisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Filiz Edibali de konuşmasında, "sandık oyunları ile oylar çalınmakta ve yürüyüşümüz engellenmektedir. Bunun için oylarımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdulhaluk Mehmet Çay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title