Haberler

MHP'li Yalçın: İktidar Ayıbını Örtmek İçin Partimize Saldırıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, iktidarın MİT üzerinden kendi politikalarını gerçekleştirme yoluna girdiğini iddia ederek, "Karanlık noktaların veya bu politikaların artık şifreleri çözülmeye başlıyor."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, iktidarın MİT üzerinden kendi politikalarını gerçekleştirme yoluna girdiğini iddia ederek, "Karanlık noktaların veya bu politikaların artık şifreleri çözülmeye başlıyor. İktidar bu ayıplı halini örtmek için MHP'ye saldırıyor" dedi.

Gaziantep'te il teşkilatı toplantısına katılan Edip Semih Yalçın, Türkiye'de özellikle iktidarın MİT üzerindeki uygulamalarının tartışıldığını söyledi. Yalçın, "Yakın zamanda KCK'nın MİT ile irtibatı veya MİT Müsteşarı'nın sorgulanması noktasındaki iktidarın tavrı Türkiye'yi rahatsız etmiştir. Bir Cumhuriyet Savcısı'nın kendisine verilen yetkiyi kullanmak üzere KCK ile alakalı olarak MİT Müsteşarı'nı davet etmesi, siyasi iktidarın bu daveti engellemesi ve perdelemesiyle sonuçlanmıştır. Bu noktada MHP rahatsızdır. Bunun temel sebebi Türkiye'de her kişinin yargı önünde hesap verme zorunluluğunun engellenmiş olmasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

ŞİFRELER ÇÖZÜLÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu tavrın ve gidişatın engellenmesinin zihinlerde bazı soru işaretleri doğurduğuna dikkat çeken Yalçın şunları söyledi:

"Acaba mevcut siyasi iktidar bizim referandum döneminde iddia ettiğimiz gibi bu tip görevler vasıtasıyla Türkiye gündeminin veya diğer siyasi partilerin bilmediği bir takım oyunlar içerisinde midir veya bir takım pazarlıklar içerisine mi girmiştir ? Bunu MHP yönetici kadrosu, MHP lideri ve bizler referandumda ve seçim sürecinde, seçimden sonraki dönemde ısrarla ifade etmiştik. Özellikle açılım politikalarının bir işe yaramayacağını, ülkeyi uçuruma götüreceğini izah etmiştik. Ancak o günlerde siyasi iktidarın PKK açılımını gerçekleştirirken bunu hangi vasıtaları kullanarak, hangi yöntemleri deneyerek yaptığı hususunda bazı karanlık noktalar mevcut. Bugün anlıyoruz ki bu karanlık noktaların veya bu politikaların artık şifreleri çözülmeye başlıyor. İktidar Türkiye'nin güzide bir kurumu üzerinden kendi politikalarını gerçekleştirme yolunda. Bunu yaparken de yasal yol ve yöntemlerden uzaklaşmaya başlıyor. Bu rahatsız edici tutumun MHP tarafından deşifre edilmesinden sonra dikkat edilirse son günlerde partimize yönelik saldırılar artırıldı. Bu ayıplı hal, MHP'ye saldırılmak suretiyle engellenmeye çalışılıyor. Diğer meselelerde olduğu gibi MHP bu hususta da kendi üzerine düşeni yapacak, bu konunun takipçisi olacak ve elde ettiği bilgileri halkıyla paylaşacaktır."

SURİYE'YE TÜRK ASKERİ ALET EDİLMESİN

Türkiye- Suriye ilişkilerine de değinen Yalçın, Türkiye'nin önünde olumsuz bir Kuzey Irak örneği olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Kuzey Irak'ta biz asker kullanmadık ama belirli imtiyazları Batı'nın emperyalist güçlerine verdik. Aynı örneğin tekrar yaşanmaması ve özellikle Suriye'ye müdahale hususunda Türkiye'nin ne sınırını, ne toprağını, ne de askerini kesinlikle bu işe alet edilmemesi gerektiğini ifade ettik. Böyle bir hadise gerçekleştiğinde özellikle sınır kentlerimiz çok büyük zarar görür. Çok ütopik düşüncelerle, hayalci yaklaşımlarla dış politika idare edilmeye çalışılıyor. İşin bu noktaya gelmemesi gerekirdi. Özellikle 'Arap Baharı'nın başladığı tarihlerden itibaren merkezinde Türkiye'nin olduğu bir Ortadoğu Projesi'nin mevcudiyeti defalarca ifade edildi. İktidarın bizi bu yapı içerisinden mutlak suretle kurtarması lazım." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Edip Semih Yalçın Gaziantep Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title