Haberler

MHP Hatay Milletvekili Çirkin Açıklaması

"Hükümet sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, iktidarın Suriye'deki Türkmenlerin içinde bulundukları zorluklara karşı duyarsız olduğunu ileri sürerek, "Hükümet sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir. Mısır'ın Esma'sına ağlayan gözler, Türkmen'in Esma'sına gelince niye kuruyor bunu anlamak mümkün değildir" dedi.

Çirkin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki Türkmenlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye sınırının hemen ötesindeki stratejik öneme de sahip Türkmen bölgelerinin rejim güçleri tarafından ele geçirilmek üzere olduğunu söyleyen Çirkin, "Yayladağ sınır kapısının ötesinde Türkmen kardeşlerimiz yine bir sıkıntı ile katliam ile karşı karşıya" diye konuştu.

Türkmenlerin yokluk içinde mücadele verdiğini, yerel seçimin sarhoşluğu içindeki Türk hükümetinin de onlara karşı duyarsız olduğunu ifade eden Çirkin, şunları kaydetti: "Hükümet bu sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir. Mısır'ın Esma'sına ağlayan gözler, Türkmen'in Esma'sına gelince niye kuruyor bunu anlamak mümkün değildir. Stratejik bir öneme sahip olan Türkmen kardeşlerimizin meseleleriyle kim ilgilenecektir? Bunlar niçin Suriye'deki diğer muhalif grupların insafına terk edilir de Türkiye tarafından görülmez? Türkiye niçin gereğini yapmaz?"

Türkiye'deki bazı Türkmen cephelerinin de bu konuya duyarsız kaldığını, hükümetin baskısı altında hareket ettiklerini savunan Çirkin, Suriye'deki Türkmen varlığının, sınırların kontrolü ve dost unsur olmaları nedeniyle sigorta niteliğinde olduğunu da belirtti.

Çirkin, "(Dünyanın neresinde ızdırap çeken bir Müslüman varsa biz onun yanındayız) diyen, bu şekliyle de zaman zaman Libya'da, Mısır'da çakma Red Kit, Ortadoğu kovboyu havasıyla cirit atan Türkiye, Türk'ün, Türkmenin bir meselesi olduğunda niye sesini çıkarmamaktadır? Hükümeti, Başbakan Erdoğan'ı, sanal dünyanın sanal Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu da kınıyoruz. Hani neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor?" şeklinde konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Adnan Şefik Çirkin Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title