Haberler

MHP Bölge İstişare Toplantısı Van'da Yapıldı

Van'da düzenlenen bölge istişare toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Türk milletinin varlığından rahatsız olanlara haykırıyoruz."

Van'da düzenlenen bölge istişare toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Türk milletinin varlığından rahatsız olanlara haykırıyoruz. Birliğimizi bir ve bütün olarak kıyamete kadar yaşatacağız" dedi.

MHP Bölge İstişare Toplantısı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel'in katılımı ile Van'da yapıldı.

Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak il teşkilatlarının katıldığı toplantı öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi. AK Parti hükümetinin gündem değiştirmeye çalıştığını ileri süren Karakaya, "AK Parti hükümeti tarafından ısrarla sürdürülen Türk milletinin 36 etnik kimliğe bölme senaryosu, önce Kürt açılımı, sonra demokratik açılım ve bunlar da tutturulamayınca 'milli birlik ve kardeşlik projesi' adı altında sürdürülen yıkım süreci bölücülüğü azdırmış, teröristleri cesaretlendirmiştir. Dolayısıyla bir yandan terör can yakmaya, ocaklar söndürmeye devam ederken, teröristlerin geldiği yer belli iken, dönüp oralara gözünün ucuyla bakmaya cesaret edemeyen AK Parti hükümeti, sadece Suriye ile gündemi sıcak tutmaya çalışmaktadır. Bu durum gündemi gizlemeye yönelik bir manipülasyon olup, nedeni de belidir. Çok acıktır ki Erdoğan başta 'Arap baharı' adı altında operasyonlara tabi tutulan ülkelerin uğradığı kanlı mezalim ve işgalle birlikte Suriye'nin içine yuvarlandığı bugünkü kaotik ve kardeş kavgasında da ciddi anlamdaki kusurunu örtbas etmeye çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Karakaya, "Sonuç olarak Türk milletinin varlığından rahatsız olan, beraberliğimizi sonlandırmayı amaçlayan, küsmemizi, ayrılmamızı ve ikiye yarılmamızı projelendiren tüm mihraklara Van'dan haykırıyor ve buradan tekrar ilan ediyoruz ki, geçmişi birlikte yaşadık, bugünlere taşıdık, geleceği de birlikte yaşayacağız. Milletimizi, devletimizi ve vatanımızı bir ve bütün olarak kıyamete kadar yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından toplantı basını kapalı olarak devam etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mevlüt Karakaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title