Haberler

Makamında çalışanları tarafından dövülen Tonya Belediye Başkanı Beşel'in ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

Makam odasında mesai saatlerine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutturduğu 2 memur tarafından darbedilen AK Partili Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in ifadesi ortaya çıktı. Beşel'in "Makam koltuğuma kadar gelen şahıslar, yumrukla benim vücuduma vurmaya başladılar. İçlerinden biri yüz bölgeme kafa atıp, elini belindeki silaha doğru uzattı. Ancak odada bulunanlar silahını eline almasını engellediler" dedi.

Trabzon'da mesai saatine uymadıkları iddiasıyla haklarında tutanak tutturduğu 2 memur tarafından makam odasında darbedilen AK Partili Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in ifadesi ortaya çıktı. Olayı anlatan Beşel'in "Makam koltuğuma kadar gelen şahıslar, yumrukla benim vücuduma vurmaya başladılar. Onların darbelerini ellerimle iterek savuşturmaya çalıştım. Şahısları benden uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada H.U., yüz bölgeme kafa atıp, elini belindeki silaha doğru uzattı. Ancak odada bulunanlar silahını eline almasını engellediler" dediği belirtildi.

BİRİ KAFA ATTI DİĞERİ TOKAT

Olay, dün saat akşam saatlerinde ilçe merkezi Orta Mahalle'deki Tonya Belediye Başkanlığı makamında meydana geldi. Başkan Beşel, iddiaya göre, ilçe belediyesinde görevli memurlar H.U. (63) ve H.K. (64), haklarında mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutturdu. Tutanağa tepki gösteren 2 memur, makam odasına girerek, Beşel ile tartışmaya başladı. Memurlardan biri Başkan Beşel'e kafa, diğeri de tokatla saldırdı. Diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle memurlar, makamdan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başkan Beşel, götürüldüğü ilçe devlet hastanesindeki tedavisi sonrası taburcu edildi. Başkan Beşel darp raporu alıp şikayetçi olurken, 2 memur ise 'Kamu görevlisine hakaret', 'Kamu malına zarar verme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan gözaltına alındı.

Makamında çalışanları tarafından dövülen Tonya Belediye Başkanı Beşel'in ifadesi ortaya çıktı

O ANLARI ANLATAN BEŞEL: KAPIYI KİLİTLEDİLER

Şüphelilerin sorguları sürerken, Başkan Beşel'in, makamında uğradığı saldırıya ilişkin polise verdiği ifadesi ortaya çıktı. Yaşananları anlatan Beşel'in, "Makam odamda bulunduğum sırada, daha önceden haklarında yazılı savunma yazısı yazdığım H.U. ve H.K., makam odama sekreter kapısından girdiler. Odaya girdikten sonra H.U., odanın protokol kapısına gitti ve kapının açık olup olmadığını kontrol etti. Kilidin açık olduğunu görünce arkadan kapıyı kilitledi. H.U. içeri girdikten sonra benim daha önceden kendilerine yazdığım savunma yazısını bana doğru sert şekilde uzatarak, 'Bu yazı nedir?' şeklinde söylemde bulunup, yazmış olduğum savunma yazısını yırtarak attı. Ben kendilerine 'Oturalım' dedim. Şahıslar bana, 'Oturmuyoruz' dediler. Onlara 'Siz hesap mı sormaya geldiniz?' dedim. İkisi birden 'Evet hesap sormaya geldik, aha da soruyoruz' diyerek benim üzerime yürüdüler. Şahısların ikisi de vurma amacıyla makam koltuğuma kadar gelerek bana yumruklarla vurmaya başladılar. Onların darbelerini ellerimle iterek savuşturmaya çalıştım" dediği belirtildi.

"ELİNİ BELİNDEKİ SİLAHA DOĞRU UZATTI"

Makam odasında memurlardan birinin belindeki silahına uzandığını öne sürerek, şikayetçi olduğunu belirten Beşel'in "Belediye çalışanım olan A.İ.'ye seslendim. Odaya A.İ. ve zabıta memuru A.Ç. girdiler. Şahısları benden uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada H.U. isimli şahıs benim yüz bölgeme kafa atıp, elini belindeki silaha doğru uzattı. Ancak orada bulunanlar silahını eline almasını engellediler. Odaya gelenler şahısları uzaklaştırmak istedikleri sırada H.U. bana hitaben, küfürler ederek odadan çıkarıldılar. Ben makam odamda beni darbeden ve bana hakaretlerde bulunan, benim makam odamdan çıkmama engel olan H.U. ve H.K. isimli şahıslardan şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Makamında çalışanları tarafından dövülen Tonya Belediye Başkanı Beşel'in ifadesi ortaya çıktı

BAKAN URALOĞLU'NDAN KINAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak saldırıyı kınadı. Uraloğlu, paylaşımında "Tonya Belediye Başkanımız Sn. Osman Beşel'e makamında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve Tonya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Osman Beşel Memur Tonya 3.Sayfa Politika Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500

Yorumlar (15)

ANADOLU PARSI:

Biri 63 biri 64 yaşında emekli etsene bunları.Bir sürü issiz genç var .Burası belediyemi çiflikmi .

165
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Eyt lilerle birlikte emekli sayısı 16 milyona çıktı. Kasa boş. Sgk , Hazineden takviye olmadan maaş ödeyemiyor. Nereye kadar...

yanıt69
yanıt14
Onemli Degil:

Sence Ne ?

yanıt8
yanıt2
Özer Doğan:

burnunu da kırmışlar'mı

12
43
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Önüne gelen vasıfsızları belediyede memur yaparsanız olacağı bu yazı yazmayı bilmeyen memurlar var üstelik bu memurlar devletin verdiğinden hariç bir maaş kadar da belediyelerden alıyor yazık

44
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Göz altına alınmışlar mı , merak ettim

38
2
yanıtYanıtla
Doğruya doğru:

eğer o memurlar görevden alınmazsa kamu ile ilişiği kesilmezse bu hükümetin bittiği an o andır adalet tecelli etmedikçe iktidar düşer kamuda genel denetim olmalı aldığı maaşı helal ettirmeyen çok adam var

32
1
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Amcalarım 70 yaşında kadar çalışacaklar herhalde, tanıdıklarınızı sokmayın işe bir sürü atama ve iş bekleyen gençlerimiz var.

28
1
yanıtYanıtla
Alparslan Aydoğan:

SOSYOLOJİ BİLİMİ İLE İNCELENMELİ

18
2
yanıtYanıtla
Sihirbazın Çırağı:

Akparti'li yöneticilerimiz için çok endişeleniyorum. Çok fazla düşman kazandılar, başlarına bir hal gelecek diye üzülüyorum. Seçildik bir makam elde ettik diye çok bir havalı oldular. Bir duvar kenarından bir yere doğru giderlerken karşılarına bir takım şekilsiz ne idüğü anlaşılamayan tarzda insanlar çıkıp bir işler açacaklar başlarına diye çok derin düşüncelere dalıyorum. Allah'ım onları korusun, elleri dert görmesin, onları doğuran anaların saygıyla ellerinden öpüyorum.

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title