Haberler

Laricani'den İran Dışına Çıkarılan 22 Milyar Dolar ile İlgili Açıklama

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Ahmedinejad döneminde petrol satışından elde edilen 22 milyar doların İstanbul ve Dubai’ye transfer edildiği iddialarını değerlendirdi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Ahmedinejad döneminde petrol satışından elde edilen 22 milyar doların İstanbul ve Dubai'ye transfer edildiği iddialarını değerlendirdi. Laricani, "Bahsedilen konu geçmişe yönelik bir konu. Bu konuda bizim Türkiye ile herhangi bir ihtilaf ve görüş farklılığımız yok" cevabını verdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİB) 10. Konferansı nedeniyle Türkiye'de bulunan İran Meclis Başkanı Laricani, bugün Hilton Bomonti Otel'de basın toplantısı düzenledi. Laricani, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin, eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad döneminde petrol satışından elde edilen 22 milyar doların 17 ay içinde İstanbul ve Dubai'ye transfer edildiği yönündeki iddialarına cevap verdi. Bu konunun geçmişe yönelik olduğunu söyleyen Laricani, "Bahsedilen konu geçmişe yönelik bir konu. Bu konuda bizim Türkiye ile herhangi bir ihtilaf ve görüş farklılığımız yok. İran yargı makamları konu üzerinde incelikle çalışıyor. İran Parlamentosu'nda da ilgili komisyon bunun üzerinde bire bir çalışıyor. Ben zannediyorum, İran Yüksek Savcılık yakın zamanda kendi kararını açıklayacak. Belki bazı yanlışlık yapılmış olabilir, ancak biz burada Türkiye hükümetindeki dostlarımıza tamamen güveniyoruz. Türkiye hükümetiyle çok üst düzey ticari ilişkilerimiz var. Her hangi bir sorun olursa kendileri ile birebir görüşürüz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Laricani İstanbul İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title