Haberler

Küçük Millet Meclisi İzmir'de Toplandı

Sivil toplum ve parlamento diyalogunu sağlamayı amaçlayan Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM)İzmir'de toplandı."Barış sürecine Sivil Toplum Kuruluşları nasıl yaklaşıyor?" konulu toplantıya İzmir milletvekillerinden CHP'li Musa Çam katıldı.

Sivil toplum ve parlamento diyalogunu sağlamayı amaçlayan Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) İzmir'de toplandı. "Barış sürecine Sivil Toplum Kuruluşları nasıl yaklaşıyor?" konulu toplantıya İzmir milletvekillerinden CHP'li Musa Çam katıldı.

Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı siyasi parti mensuplarının yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam hazır bulundu. Açılış öncesi gazetecilere konuşan TKMM Koordinatörü ve Moderatör Şanar Yurdatapan, her ay bir şehirde gündeme ilişkin konuların tartışıldığını hatırlatarak, "Küçük millet meclisi demek o ilde bulunan sivil toplum kuruluşlarından oluşan mini bir meclis demek. Sendikalar barolar bu şekilde ayda bir toplanıyor. Üç saatlik bir toplantı boyunca Türkiye'nin o gün gündeminde olan bir konuyu konuşuyorlar. Bir tanede kendi illerini ilgilendiren konuyu tartışıyorlar" dedi.

BARIŞ İÇİN SAVAŞIYORUZ

Meclisin İzmir Temsilcisi Pervin Mısıroğlu ise, bu tür toplantılarda ön yargıların dışarıda bırakıldığını belirterek çok önemli bir hareket başlattıklarını ifade etti. Mısıroğlu, İzmir'e özgür bir platform kazandırmak için inat ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu konuda ve İzmir'de en cılız sesin bile kendini ifade edebildiği,

tüm sivil toplum kuruluşlarının aynı anda bir araya geldiği ve vekil müvekkil buluşmalarının aynı aile fotoğrafı içerisinde en ağır eleştirilerin yapıldığı ama nezaketle yapıldığı ve ön yargıların dışarıda bırakıldığı bir buluşma ortamı."

Türkiye'nin gündeminin barış olduğunu söyleyen Mısıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin gündemi barış. Barış savaştan daha meşakkatli bir iş galiba. Çünkü herkes 30 -40 yıldır bu işin uzağında. Şu anda barış için savaşıyoruz gibi bir şey."

Toplantıda katılımcılara beşer dakikalık söz hakkı verilerek gündeme ilişkin yorumları dinlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Musa Çam Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title