Haberler

Kremlin: Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri beklemeye devam edecek

Güncelleme:

Dünya, Rusya ile Ukrayna arasında bugün yapılması beklenen 2. müzakere görüşmesine kilitlenirken, Rus ajansları toplantının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Müzakerelerin ertelenmesi kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek" diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus'taki müzakerelerin ertelenmesi kararı üzerine yaptığı açıklamada, "Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek" dedi.

2. TOPLANTI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri arasında Belarus'ta 28 Şubat'ta düzenlenen ve 6 saat süren ilk toplantıdan sonuç çıkmayınca bugün gerçekleştirilmesi planlanan 2'inci toplantı ileri bir tarihe ertelendi. Ancak her iki tarafın da aldığı erteleme kararının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakere görüşmeleri için bekleyeceklerini açıkladı.

Kremlin: Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri beklemeye devam edecekKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov.

"HEYETİMİZ BU AKŞAM GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMEYE HAZIR"

Peskov, "Ukrayna tarafının müzakerelere geleceğini ve müzakerelerin başarılı olacağını umuyoruz. Bir tahminde bulunmayacağım, geleceği görme kabiliyetine sahip değilim. Öncelikle Ukrayna tarafının gelip gelmeyeceğini öngörmeye çalışmak önemli. Bunun olacağını umuyoruz. Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek. Heyetimiz bu akşam görüşmeleri sürdürmeye hazır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dmitriy Peskov Belarus Kremlin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title