Haberler

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Eleştirileri Yanıtladı- KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin...

- KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu eleştirileri yanıtladı KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: "Kıbrıs Türk halkının ne tercih yapacağı tahmin ederim bir referandumla ortaya çıkacaktır"LEFKOŞA - KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu düzenlediği basın toplantısı ile kendisine...

- KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu eleştirileri yanıtladı

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu :

"Kıbrıs Türk halkının ne tercih yapacağı tahmin ederim bir referandumla ortaya çıkacaktır"

LEFKOŞA - KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu düzenlediği basın toplantısı ile kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Ertuğruloğlu, alışılan bir senaryonun yeniden gündeme geldiğini, bilinçli bir şekilde kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu düzenlediği basın toplantısında, "Bir süredir Kıbrıs konusunda sürdürülen müzakerelerin bir neticeye varmaması durumunda Kıbrıs Türk halkının önünde ne gibi seçenekler vardır konusunu gündeme taşıyıp 5-6 seçenek sıralamıştım. Bunlar arasında zaten yer alan Özerk-Cumhuriyet ilişkisi sanki ilk kez, ilk defa ifade edilmiş gibi, bunu tek bir seçenek olarak ortaya atmışım gibi yalan yanlış bir kampanya sürdürülüyor" dedi.

"Kıbrıs Türk halkının ne tercih yapacağı referandumla ortaya çıkacaktır"

Birçok kez tercihinin KKTC'nin tanınması olduğunu dile getiren Ertuğruloğlu, ortaya koyduğu görüşlerin hükümetin bir değerlendirmesi olmadığını, tamamen kendi kişisel görüşleri olduğunu yeniledi. KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "Bugün ortaya çıkan eleştiriler Tahsin Ertuğruloğlu'nun kendi kişisel görüşlerini Kıbrıs Türk halkını bağlayıcıymış gibi eleştiriler var. Bunları tümüyle reddederim. Kıbrıs Türk halkının ne tercih yapacağı tahmin ederim bir referandumla ortaya çıkacaktır. Ben haddimi bilirim" diye konuştu.

Rumlarla yeni bir ortaklığın Kıbrıs Türk halkının tek seçeneği olmadığını ifade eden Ertuğruloğlu, "Tek gidilecek yol 50 yıllık başarısızlığı kanıtlanmış bir süreci canlı tutmakmış gibi siyaset güdenler Kıbrıs Türk'üne en büyük haksızlığı yapmaktadırlar, en büyük zararı vermektedirler" şeklinde konuştu.

"Rumlarla anlaşma sağlanması mümkün değildir"

Bu süreçten hiçbir beklentisi olmadığını yıllardır dile getirdiğini ifade eden Ertuğruloğlu, "'Çok yaklaştıydık, az kaldıydı' gibi yalan söylemlerin aksine, Rumların Kıbrıs Türk toplumunu kendisine eşit bir halk olarak görmediğini okullarında çocuklara dağıttığı ve Kıbrıslı Türkleri dört azınlıktan biri olarak gösteren belge ile de gösterdik. Rumlarla asla ve asla sürdürülen müzakere süreçleri sonunda Kıbrıs Türk'ünü eşit kurucu ortak yapacak bir anlaşma sağlanması mümkün değildir. Bu sürecin özüne terstir" dedi.

KKTC'de yaşayan Rum ve Maronit toplumlarına gönderilen yardım malzemeleri ile ilgili 1 Ekim'de yürürlüğe giren uygulama konusunda ise Ertuğruloğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yaptığı açıklama ile konuyu tamamen saptırdığını söyledi. Cumhurbaşkanının hükümetin kendisini kale almadığı yönünde bir sitem ile kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ifade eden Ertuğruloğlu, "Siz Sayın Cumhurbaşkanı, Cenevre'de Rum tarafına harita verirken hükümetinizi ne kadar saydınız" ifadelerini kullandı.

2003 yılından bu yana konvoyların erzak taşımasına KKTC'nin devam eden müzakere süreci nedeniyle ses çıkartmadığını kaydeden Ertuğruloğlu, konunun Temmuz ayında bakanlar kurulunda değerlendirilerek Rumların işgal edebiyatına katkı sağlayan bir eylem içinde olduğu ve bunun sonlandırılmasının talep edilmesi yönünde karar verildiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tahsin Ertuğruloğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title