Haberler

Kılıçdaroğlu, Gazileri Ziyaret Etti

Kılıçdaroğlu, Gazileri Ziyaret Etti
Haberler

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ndeki gazileri ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ndeki gazileri ziyaret etti. Gazilerin sorunları olduğunu ve sorunlarının parlamentoda dile getirilmesini istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bazı sorunlarını bütçe görüşmeleri sırasında dile getireceğiz, bazı sorunları için de kanun teklifleri vererek parlamentoyu harekete geçirmeye çalışacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ndeki gazileri ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Görüşme sırasında terör konusu gündeme geldi mi? Sizden bir talepleri oldu mu? sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan bir açıklama yapmış, 'Bedelli askerlik dolayısıyla alınacak paraları gazilere, şehit yakınlarına vereceğiz' demiş. Bu açıklamadan müthiş üzüntü duyduklarını ifade ettiler. 'Biz ülkemizi seviyoruz, kolumuzu, bacağımızı para karşılığında vermedik' diye bir serzenişleri oldu. Bunu da herhalde bu vesileyle sayın Başbakan duymuş olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bedelli askerlik konusunda dün yaptığı açıklama ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Önce bir bakalım bu konudaki çalışmaları nedir ne değildir, bir görelim. Ondan sonra görüşümüzü beyan ederiz. Biz daha önce zaten bu konularda defalarca, seçim meydanlarında da söyledik. Ama bize hep şu eleştiri geldi; 'Efendim bu önerilerin, tamamı uçuk projelerdir. Bunlar doğru değildir' diye ciddi ciddi eleştirmişlerdi bizi. Ama şimdi öyle anlaşılıyor ki bizim bütün projelerimize sahip çıkıyorlar. İntibak bunun bir örneğidir, emekli aylıklarıyla ilgili çalışma bunun bir örneğidir. Bunlarla ilgili çalışmaları herhalde aşama aşama parlamentoya getirecekler göreceğiz" dedi.

ŞAFAK PAVEY GELSİN

Gazilerin kendisine "Şafak Pavey buraya gelsin bizimle görüşsün" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şafak hanıma söyleyeceğim, o da gelip en kısa sürede gazilerimizle buluşacak" dedi.

Yargıtay'ın 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüz davasındaki kararına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu felaket bir şey. 13 yaşındaki bir çocuğun temyiz kudretine sahip olup olmadığını yargıçlar bilmezler mi? Yasalarımızda düzenleme var, 'temyiz kudretine sahip olup olmadığı, bunun yaşı kaçtır' diye. 13 yaşındaki bir çocuğun doğruları ve eğrileri büyük bir insan gibi tahlil etmesi, onu değerlendirmesi mümkün değil. Böyle bir olay karşısında verilen bir karar aslında Türkiye'de hukuktaki, çürümüşlüğü gösterir başka bir şey değil" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Gensoruyu sulandırdılar" şeklindeki açıklamasına ise Kılıçdaroğlu, "Bu yasama yılında ilk kez bir gensoru veriyoruz. Neresi sulandırma ben merak ediyorum. Ayrıca şu, sayın Başbakan'a daha önce bir çağrı yaptık, sen 'CHP'li belediyelerin bazı müteahhitler aracılığıyla PKK'ya kaynak aktardığını' söyledin. İddia bir Başbakan'ın iddiası. 'Hangi belediyeler çık açıkla' dedik. Süre verdik bir hafta, deprem oldu hadi ikinci hafta da süre verdik. Şimdi kaçıyor, kaçacak yer arıyor. Şimdi gensoru verdik, gelsin Meclis'te açıklasın" dedi.

(MV/SS) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title