Haberler

Kayseri'de Meydana Gelen Trafik Kazası

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, “Yollarda trafik kontrolü yoktur, yollarda trafik denetimi yapacak şehirlerarası yol polisi daha donanımlı ve aktif olmalıdır.

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, "Yollarda trafik kontrolü yoktur, yollarda trafik denetimi yapacak şehirlerarası yol polisi daha donanımlı ve aktif olmalıdır. Yollar karanlık ve bakımsızdır" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kayseri ve Bayburt'ta meydana gelen kazalardan söz eden Haluk Eyidoğan, yol koşulları, dikkatsizlik ve müdahale gecikmesinin ölü sayısının artmasında etken olduğunu söyledi. Kayseri Valisi'nin kaza ile ilgili "Yolcuların emniyet kemeri takmaması da yolcuların camdan çıkmasına neden olmuş olabilir" dediğini söyleyen Eyidoğan, "Peki devlet otoritesi bu bağlayıcı uygulamayı niye denetlemez?" ifadelerini kullandı.

Trafikte yaşanan ölümlerin ve yaralamaların Türkiye'nin öncelikli problemleri arasında olduğunu söyleyen Eyidoğan, "Yollarda trafik kontrolü yoktur, yollarda trafik denetimi yapacak şehirlerarası yol polisi daha donanımlı ve aktif olmalıdır. Yollar karanlık ve bakımsızdır. 'Bölünmüş yol yaptık' diye övünenler yol standartlarını düşünmemiş, bol keseden yol ihalesi dağıtmış, kalite ve standart bir tarafa bırakılmıştır. Bozuk yol satıhları ölümlü kazalara yol açmaktadır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haluk Eyidoğan Bayburt Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title