Haberler

Karamollaoğlu: Kıbrıs, Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır

Güncelleme:

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kıbrıs konusunda taviz verilmeyeceğini ve elde edilen kazanımların korunacağını belirtti. Ayrıca, adalet, ahlak, liyakat ve istişarenin önemine vurgu yaparak, adil ve güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını ifade etti.

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "20 Temmuz, bu milletin kahraman evlatlarının yazdığı tarihi destanlardan birisidir. Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır. Kıbrıs konusunda asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız. 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı her şart altında canımız pahasına dahi olsa koruruz" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nı hatırlatarak, "1974 yılına gelene kadar Kıbrıs'ta soydaşlarımıza karşı acımasız katliamlar yapılıyordu. Ada'da terör estiriliyordu. Fakat maalesef, iktidarda bulunanların gıkı bile çıkmıyor, konu kınamalarla geçiştiriliyor; 'Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyu ne der acaba?' çekincesiyle tek bir adım dahi atılmıyordu. Milli Görüş, iktidar ortağı olana kadar da bu böyle devam etti. Kıbrıs hususunda, Milli Selamet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin koalisyon hükümeti dönemi bir dönüm noktası oldu. İktidar ortağı olduk ve bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçik'imizi Ada'ya çıkarttık. 'Milli Görüş nedir?' diye merak eden Kıbrıs'a baksın. 'Milli Görüş hangi ilke ve değerler üzerinde siyaset yapar, diğer siyasi partilerle hangi doğrultuda ittifak veya koalisyon kurar?' bilmek isteyen 1974'ü hatırlasın. 20 Temmuz, bu milletin kahraman evlatlarının yazdığı tarihi destanlardan birisidir. Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır. Kıbrıs konusunda asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız. 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı her şart altında canımız pahasına dahi olsa koruruz. Başta Yunanistan'a ve Yunanistan'a kol-kanat geren, şımartan tüm Batılı ülkelere de sesleniyorum, hiç kimse ateşle oynamaya kalkışmasın, ateş yakar" dedi.

'YENİ BİR DÜNYANIN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ'

Karamollaoğlu, Saadet Partililer olarak yönetimde; adaleti, ahlakı, liyakati, istişareyi esas aldıklarını belirterek, "Tüm işlerimizde şeffaflık ve denetime, verimliliğe, plan ve programa önem verir, özen gösteririz. Bizler adil, demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler devletin adil olması gerektiğini, 85 milyonun her bir ferdi için adil paylaşımın esas alınması gerektiğini biliyor ve bunun için mücadele ediyoruz. İnsanca yaşam herkesin hakkıdır ve bu hakkın elde edilebilmesi için Saadet Partimiz, hiçbir ayrım yapmadan her bir vatandaşımız adına mücadele etmekte kararlıdır. Bu topraklarda israfın, rüşvetin ve yolsuzluğun kökünü kazıyana kadar da mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Hızlı ve yaygın kalkınma hamlelerimizle, ülkemizin dört bir tarafını mamur etmeye, doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizi topyekun ayağa kaldırmaya ahdimiz var bizim. Tüm bu politikalarımızla yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa ederek, yeniden büyük Türkiye hedefimizi gerçekleştirecek; şahsiyetli bir dış politikayla da adil ve yeni bir dünyanın temellerini atacağız Allah'ın izniyle. Buna canı gönülden inanıyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Temel Karamollaoğlu Türkiye Kıbrıs Aziz Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title