Haberler

Erdoğan, "Alevi" tartışmasında Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı: Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil Oral'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Alevi olması Sünni kesim için endişedir" sözleriyle ilgili konuştu. Erdoğan, "Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal" dedi.

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında "Benim için değil ama Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması Sünni kesim için endişedir" sözleriyle ilgili tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

"SENİN DE YANINDA DİMDİK DURURUZ BAY KEMAL"

Kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "Kimliğinden dolayı biri sana aba altından sopa gösteriyorsa, onun da çaresi var. Ak Parti Türkiye'si herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz" dedi.

"YETER Kİ SEN ADAY OL"

Erdoğan, "Nasıl 85 milyonun hakkını ve hukukunu gerektiğinde canımız pahasına koruyorsak, ana muhalefet partisinin genel başkanın hakkını üç beş kendini bilmeze, üç beş marjinal tetikçiye evelallah çiğnetmeyiz. Yeter ki sen harbi ol, sen hasbi ol, sen dürüst ol, sen açık ol. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal. Hiçbir vatandaşımızın hayallerine ket vurulmasına müsaade etmeyiz, yeter ki sen aday ol" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Seda Hatman:

Yemin ederim ister kabul edin ister etmeyin bu adamın yanin da tüm muhalefet partileri çırak kalıyor hitap konuşma ya tartisamiyorsun bile ayrıca tüm muhaliflerin elinde sadece küresel krizin olmasıda ayrı bir endişe kriz bitse adamı tartisacaklari birşey kalmiyor

737
219
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Evet bir siyasi olarak işinin ehli. Gerçekten bir hitabi ile milyonları manipüle edebiliyor. Lakin gel gör ki bu ülkede iğrenç bir siyaset var!

yanıt61
yanıt16
Sanane Adımdan :

İyi yada kötü yönetir tartışmıyorum ama muhalefetteki partilerin birinde şu adamın zekasının çeyreği bile olsa gider oy veririm ama yok işte Türkiye gibi kaotik bi ülkede 20 sene tek başına iktidar her yiğidin harcı değil bu

127
46
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

İhtimal vermiyorum ama es kaza Tayyip kaybederse Türkiye dünya siyasetindeki ağırlığını ve saygınlığını kaybeder. Muhalefet liderleri içerisinde bu ağırlığı taşıyacak kabiliyette biri yoktur.

78
39
yanıtYanıtla
mustafa kuyu:

Erdoğan kendisine rakip olarak Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor.Çünkü diğer rakiplerinin önünde açık ara kaybediyor!

30
71
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

O yüzden mi Meral ablaniz aday olmaya korkuyor 6 masadan bir aday çıkamıyor adaylarımıza açıklayın diyor işine gelen yeri yazma bak ne konuşmuş yigen

yanıt43
yanıt22
elif yildiz:

yunanistanla savaş olsa muhalefet yunanistanın yanında durur

25
27
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Sana yakışan da buydu zaten Reis!

31
20
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Neden sürekli kılıçdaroğlunun aday olması isteniyor bu bi tuzak mu yoksa gerçekten mi o çıksın istiyorlar tamam onu yener erdoğan ama offf bu ülkenin siyaseti başımı ağrıyor

11
4
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

6 masadan biri çıkıp cesaret edemiyor Meral ablada yemin billah ediyor aday olmucam diye

yanıt9
yanıt5
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title