Haberler

İstanbul Adalar ilçesinde imar planlarına itiraz

Güncelleme:

İstanbul'un Adalar ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş, askıya çıkarılan imar planlarına itiraz etti. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da yaşayan vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve itiraz dilekçelerini teslim etti. Ada sakinleri, planlardaki eksikliklerin düzeltilmesini talep etti.

İstanbul'un Adalar ilçesinde oturan bir grup vatandaş, askıya çıkarılan imar planlarına itiraz etti.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da yaşayan bir grup vatandaş, Ataşehir'deki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı.

Ada sakinleri, 27 Temmuz'da askıya çıkarılan "Adalar İlçesi 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı"na yönelik itiraz dilekçelerini müdürlüğe teslim etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Burgazada sakinlerinden tiyatro sanatçısı Tilbe Saran, ada sakinleri olarak bir plana ihtiyaç duyduklarını ancak plandaki eksikliklere yönelik itirazlarını sunmak için başvuru yaptıklarını dile getirdi.

Saran, söz konusu planların iyileştirilmesini istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

İklim Değişikliği Heybeliada İstanbul Büyükada Adalar Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title