Haberler

İmamoğlu'nun CHP liderliği için farklı bir planı var! AK Parti'deki "Abdullah Gül" formülünü uygulayabilir

Güncelleme:

28 Mayıs seçimindeki yenilginin ardından "değişim" mesajı vererek CHP liderliğine göz kırpan Ekrem İmamoğlu, hakkındaki dava ve siyasi yasak istemi nedeniyle başka bir formül üzerinde çalışıyor. Kulislerde konuşulanlara göre İmamoğlu kurulacak kadronun lideri olacak, CHP genel başkanlığını ise başka bir isim üstlenecek. Bu durum, siyasi tarihimizde AK Parti'nin uyguladığı "Erdoğan-Gül" formülü olarak biliniyor.

Seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Mücadeleye devam" mesajı vermesi bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu istifa çağrılarını duymazdan gelirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "değişim" mesajı vererek CHP Genel Başkanlığına göz kırptı.

DÜN BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

İki isim arasında yaşanan gerilim dikkatle takip edilirken, dün Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ankara'da bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun ise hem ülke konjonktürü, hem de yaz aylarında yaşanacak kongre süreçlerine işaret ederek, "Sürece birlikte bakarız" yanıtı verdiği öğrenildi.

HAKKINDAKİ DAVA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Öte yandan görüşmede gündem başlıklarından biri de İmamoğlu hakkında açılan davalar ve siyasi yasak kararıyla ilgili süreç oldu. İmamoğlu'nun doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmediği, ancak yeni bir ismin genel başkanlığında seçime gidilmesi önerisinde bulunduğu belirtiliyor.

"ABDULLAH GÜL" FORMÜLÜ

Gazeteci İsmail Saymaz da İmamoğlu'nun farklı senaryolar üzerinde durduğunu aktardı. Buna göre bir kadro hareketi planlanıyor. Kadronun liderliğini İmamoğlu yaparken, CHP'nin genel başkanlığını başka isim üstlenebilir. Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Bu senaryo AK Parti'nin kuruluşundaki Erdoğan-Gül formülünü andırıyor. Ancak İmamoğlu'nun Gül'ü kim olacak, o belli değil. Özgür Özel mi dediniz? Hiç sanmıyorum."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan'ın siyasi yasağı nedeniyle seçimlere girememesi sonrasında AK Parti'nin 2002 Türkiye genel seçimlerini kazanmasıyla Abdullah Gül başbakan olmuştu. Siyasi yasağı kaldırılınca Erdoğan 2003 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile meclise girip başbakan olarak 59. hükümeti kurmuştu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Abdullah Gül Erdoğan Gül AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Orhan Yıldırım:

Özgür özel chp nin başına yakışan insan gerisi hikaye.

32
94
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

ne yapsanız boş

86
14
yanıtYanıtla
bbb yildiz:

chp çok eskidi artık. seçilecek gibi durmuyor

81
11
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Başkan belediyeye gel belediyeye ,Dağ'da,ovada ne işin var, İstanbulda birçok kurum iflasın eşiğinde.

54
14
yanıtYanıtla
Halil yılmaz:

Senden olmaz Turist Ekrem boşuna uğraşma. İBB başkanlığını sadece koltuk olarak gördün, CHP genel başkanlığını da sadece koltuk olarak görüyorsun. İcraat adamı değilsin. İçi boş laflardan başka birşeyini görmedik

48
9
yanıtYanıtla
ayşe kart :

Özgür Özel'i CHP nin başına getirirlerse takım iyice..............

17
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

artık yeter halk seni istanbula başkan seçti sen nelerle uğraşıyorsun madem öyle parti başkanlığına heveslisin bırak belediye başkanlığını oraya yapacak biri gelsin sende git ne yapacaksan yap

15
2
yanıtYanıtla
RahimCalis:

Chp ne yaparsa yapsın bu millet bu oyunları tuzakları artık yutmuyor. Herkes kılıçdaroğlu çok oy aldı diyor lakin oyların hepsi HDP demirtaşı destekleyenlerden geldi doğuda herkes kılıçdaroğluna oy verdi sırf demirtaş istediği için yoksa kılıçdaroğlu yüzde 15 oyla seçimi kaybederdi

15
1
yanıtYanıtla
mahmut:

Atatürk ün partisi nasıl osla hazır oy potansiyeli var... çalışmaya da gerek yok proje açıklmaaya da yalandan vaatler ve cepten dolsun.. asıl yiyiciler burada. Ya kapatın yada bu partiyi kurtarın bunlarıdan

13
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title