Haberler

İmamoğlu, kendisini eleştiren Fazıl Say'ın babasının cenaze törenine katılmadı

Güncelleme:

Önceki gün vefat eden ünlü piyanist Fazıl Say'ın babası Ahmet Say için bugün bir tören gerçekleştirildi. Törene geçtiğimiz günlerde Say'ın "Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. İmamoğlu'nu savunmuş biri olarak hesap verme durumu yaşattı bana. Ben de mağdur edildim" diyerek eleştirildiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılmaması dikkat çekti.

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın önceki gün vefat eden babası Ahmet Say için bugün Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende siyaset ve sanat camiasından birçok kişi, Fazıl Say'ı bu hüzünlü gününde yalnız bırakmadı.

İMAMOĞLU TÖRENE KATILMADI

Törene CHP'den temsili olarak İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun programa gelmemesi ise dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ CENAZE NAMAZINA KATILDI

Ahmet Say'ın cenazesi, törenin ardından cenaze namazı için Kocatepe Camisi'ne götürüldü. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. İmamoğlu, cenaze namazında da yer almadı.

İmamoğlu, kendisini eleştiren Fazıl Say'ın babasının cenaze törenine katılmadı

SAY, İMAMOĞLU'NU ELEŞTİREN BİR YAZI PAYLAŞMIŞTI

Bilindiği gibi Say, Karadeniz gezisi nedeniyle eleştirileri üzerine çeken bu tepkilere "Vız gelir tırıs gider" diyen İmamoğlu'nu eleştirmişti. Say, gündem olan açıklamasında "Cumhurbaşkanı adayı değilken neden başka şehirlerde miting yapar diye yadırgadım. Bunu basın ordusuyla yapmasını yadırgadım. Yanında taşıdığı insanları yadırgadım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ekrem İmamoğlu'nu savunmuş biri olarak hesap verme durumu yaşattı bana. Ben de mağdur edildim kusura bakmasın. Dolayısıyla toplumlardan af diliyorum, pişmanlığımı da söylemek istiyorum. Ondan sonra vız gelir tırıs gider, akıllı olun diyerek topluma ayar vermeye kalktı. Hiç hoş olmadı. Gözümden düştüğünü belirtmek istiyorum. Bu benim kişisel görüşüm. Lütfen bunu anlayın." demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Fazıl Say Haberler

500

Yorumlar (5)

Serdar Yakar:

FAZIL SAY. PEYGAMBERIMIZE HAKARET ETTIGI ICIN BIR ZAMANLAR YUNANA KACAN ADAMDIR. DEVLET YETKILILERI CENAZEYE KATILIYOLAR ATEIST KOKENLI BIRININ CENAZESI GARIP

61
29
yanıtYanıtla
Başka Murat:

İnsanların inançlarına saygı duyuyorum lakin insan inandığı ve yaşadığı gibi gömülmeli. Şimdi adam müslüman değilse neden cenaze namazı kılınıyor?

54
14
yanıtYanıtla
Sadullah sıtkı:

nerden uydurmaktasın müslüman olmadığını çamur attın şimdi dinden çıktın farkındamısın.

yanıt10
yanıt15
Mikail A:

Yahu arkadaş ömründe hiç namaz kilmamis namaza karşı çıkmış birinin cenaze namazını kılıyorsunuz. Bak benden demesi cehennemde sizden bunu hesabını sorar. ?? ?? ??

39
28
yanıtYanıtla
Cemal altın:

Herkes kendine müslüman. Dini siyasete alet etmeyen birinin hangi dinden olduğunu, kimlik kartında ne yazdığını bilmeden konuşulmaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title