Haberler

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Teklif

AK Parti Grup Başykanvekili Ahmet Aydın: "TBMM Adalatet Komisyonu'nda dün ve bugün yaşanan olaylara sebebiyet veren şahıs Çankırı Hakimi Ömer Faruk Emiağaoğlu'dur" "Yalnızca bu olay bile tek başına yapmış olduğumuz düzenlemenin haklılığını ortaya koymaktadır.

ESİN IŞIK - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Adalet Komisyonu'nda dün ve bugün yaşanan olaylara sebebiyet veren kişinin Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu olduğunu belirterek,  "Yalnızca bu olay bile tek başına yapmış olduğumuz düzenlemenin haklılığını ortaya koymaktadır. Biz ideolojilerden arınmış bir yargı olsun istiyoruz" dedi.

Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde yaşanan olaylara sebebiyet veren kişinin Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu olduğunu vurguladı.

Kendisini kuruluşuna izin verilmeyen, illegal bir konumda olan Yargıçlar Sendikası Başkanı olarak tanıtan Eminağaoğlu'nun, komisyona davetsiz katıldığına dikkati çeken Aydın, "Davet edilmediği halde İçtüzüğümüzün 30 ve 166. maddelerini ihlal ederek adeta baskın yaparcasına komisyona gelmiştir" ifadesini kullandı.

Eminağaoğlu'nun provokatif davranışları ve söylemleri ile komisyonda kavgaya sebebiyet verdiğini kaydeden Aydın, bu sebeplerle dün yaşanan arbedede yaralandığını, 5 günlük rapor aldığını iddia eden söz konusu kişinin bugün de komisyona gelerek aynı tutum ve davranışları sergilediğini söyledi.

-"Siyaset kurumunu rehin almaya çalışmıştır"

Aydın, Eminağaoğlu'nun konuşma yetkisi olmadığı halde ayağa kalkarak pankart açtığını ve komisyonun çalışma düzenini bozduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Yalnızca bu olay bile tek başına yapmış olduğumuz düzenlemenin haklılığını ortaya koymaktadır. Biz ideolojilerden arınmış bir yargı olsun istiyoruz. İdeolojinin esiri olan söz konusu yargıç tüm çabası ile hukuku da çiğneyerek siyaset kurumunu rehin almaya çalışmıştır. Eğer siyaset yapmak istiyorsa hukuk cübbesini çıkararak gelir ve siyaset yapar. İşte tam da bunun için çalışıyoruz. Herkesin kendi görevini yapması adına bağımsız bir yargı için, millete ait bir yargı için çalışıyoruz. Yargı ideolojilerden arınsın, kimsenin ne ön bahçesi ne de arka bahçesi olsun istemiyoruz." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ahmet Aydın Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title