Haberler

Hrant Dink davasında firari sanıkların yargılandığı dava dosyası Ankara'ya gönderildi

Güncelleme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu firari sanıkların yargılandığı davada, hakkında yakalama kararı bulunan eski emniyet müdürü Yunus Yazar'ın mayıs ayında yakalandığı ortaya çıktı.

- Hrant Dink davası firarisi eski emniyet müdürünün Mayıs ayında yakalandığı ortaya çıktı

İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu firari sanıkların yargılandığı davada, hakkında yakalama kararı bulunan eski emniyet müdürü Yunus Yazar'ın Mayıs ayında yakalandığı ortaya çıktı. Mahkeme, Yunus Yazar hakkındaki dava dosyasının Ankara'daki dosyalarıyla birleştirilmesi yönünde mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi için Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski savcı Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 13 firari sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Yunus Yazar, Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı. Haklarında yakalama kararı bulunan ve kaçak sayılan firari sanıklar Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ise duruşmaya katılmadı.

Davaya ilişkin hakkında ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkarılan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı TEKOP Şube Müdürü sanık Yunus Yazar'ın, Mayıs 2023'de Ankara'da yakalandığı ortaya çıktı. İfadesi alınan Yazar'ın, dava neticesinde hakkında çıkarılan yakalama kararı kaldırılarak serbest bırakıldığı, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce başka bir dava neticesinde ise tutuklandığı öğrenildi.

Mahkeme sanık Yazar hakkındaki dosyanın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyası ile birleştirilmesini talep etti. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise birleştirme talebini reddetti.

Suçlamaları kabul etmedi

Duruşmada savunma yapan sanık Yazar, "Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bu iddianameye adımın nasıl dahil edildiğini hayretle karşılıyorum. Önleme, dinleme talep formlarında hiçbir şekilde sahtecilik olmayacağı açıktır. Hangi belgede sahtecilik yaptığım ortaya konulmamıştır. İddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Yazar'ın dosyası ayrıldı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yunus Yazar hakkındaki dava dosyasının Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyası ile birleştirilmesi konusundaki uyuşmazlığın giderilmesi için dosyanın Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi. Heyet, söz konusu dosyanın diğer sanıklar yönünden ayrılmasına da hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hrant Dink Ankara Suç 3.Sayfa Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title