Haberler

Hrant Dink Cinayeti Komisyonu Raporunu Hazırlıyor

Hrant Dink Cinayetini Araştırma Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, Komisyonun Sanıkları Dinleme Yetkisi Bulunmadığını Belirterek, Yargıya Müdahale Anlamı Taşıyabileceği Endişesiyle Yargılamaları Süren Yetkililerin de Kapsam Dışında Bırakıldığını Bildirdi.

Hrant Dink Cinayetini Araştırma Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, komisyonun sanıkları dinleme yetkisi bulunmadığını belirterek, yargıya müdahale anlamı taşıyabileceği endişesiyle yargılamaları süren yetkililerin de kapsam dışında bırakıldığını bildirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetiyle ilgili araştırmalarda bulunmak üzere kurulan alt komisyon, yetkililerin bilgisine başvurma işlemini tamamlayarak rapor yazım sürecini başlattı. Alt Komisyon Başkanı Mehmet Ocakden, yaptığı yazılı açıklamada, yargıya müdahale anlamı taşıyabileceği endişesiyle halen yargılamaları süren yetkililerin kapsam dışında tutulduğunu ifade etti. Ocakden, raporun yazımı aşamasında gerekli görüldüğü takdirde daha önce görüşülen yetkililerin yazılı ya da sözlü bilgilerine başvurulacağını kaydetti. Bazı gazetelerde Komisyon'un, açılan davada adı geçen sanıkları dinleyeceği yolunda iddialara yer verildiğine de işaret eden Ocakden, "Komisyonumuzun sanıkları dinleme gibi bir yetkisi yoktur. Sanıkları dinlemek, yargı sürecini doğrudan etkileyecek bir durumdur. Komisyonumuzun kuruluş amacı, konuyla ilgili idari bir ihmal olup olmadığını araştırmaktır. Bu nedenle sanıkların dinleneceği yolundaki haberler gerçek dışıdır" ifadelerini kullandı.

(ZÇ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title