Haberler

HDP, Demirtaş'ın alternatifini buldu! İşte cumhurbaşkanı adayı göstermeyi düşündükleri isim

Güncelleme:

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken, HDP'nin aday olmasını istediği isim için bomba bir iddia ortaya atıldı. Kulislerde, HDP'nin eski AİHM yargıcı ve eski CHP Milletvekili Rıza Türmen'i 2023 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı göstereceği öne sürülüyor. Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise siyasi yasağı olduğu için adaylık denkleminin dışında tutuluyor.

Türkiye'nin kilitlendiği 2023'te gerçekleşecek seçimlere aylar kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanırken, 6'lı masanın çıkaracağı aday ise belirsizliğini koruyor.

ESKİ AİHM YARGICININ ADI GEÇİYOR

İttifaklara dahil olmayan ancak seçimlerde önemli rol oynayacak olan HDP kanadıyla ilgili ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak'ın haberine göre; HDP kulislerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen ismi konuşuluyor.

HDP, Demirtaş'ın alternatifini buldu! İşte cumhurbaşkanı adayı göstermeyi düşündükleri isim

CHP'DE VEKİLLİK DE YAPMIŞTI

Son kongrede HDP'nin Danışma Kurulu'na giren Türman, sol liberal görüşleriyle öne çıkıyor. Öte yandan Türmen, CHP'de 2011-2015 arasında milletvekilliği de yapmıştı.

DEMİRTAŞ, SİYASİ YASAKLI OLDUĞU İÇİN DENKLEMDE YER ALMIYOR

2018 yılında terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 4 yıl 8 aylık hapis cezası verilen ve halen tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığı ise mümkün görünmüyor. Demirtaş siyasi yasağı olduğu için adaylık denkleminde yer almıyor.

"MALUM NEDENLERDEN DOLAYI ORTAK ADAYIM DEĞİLİM"

Öte yandan Demirtaş, geçtiğimiz günlerde muhalefetin ortak bir aday çıkarıp ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması gerektiğini söyleyerek "Geçen yüz yılın hatalarından dersler çıkarabilmeli, değişime açık ve cesur olmalı, helalleşme, yüzleşme, hesaplaşma dengesini iyi tutturmalıdır. Ortak aday olmaktan onur duyarım ancak 'malum' nedenlerle şimdilik, bu seçime ortak aday ben değilim." demişti. Demirtaş ayrıca PKK'nın Mersin'deki polisevine düzenlediği saldırıyı kınamıştı. Bu hamle Demirtaş'ın resti olarak yorumlamıştı. PKK'nın da bu gelişme sonrasında Selahattin Demirtaş'ı ihanetle suçladığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Selahattin Demirtaş Haberler

500

Yorumlar (15)

Hacı Şembeki:

Yersen Altılı Masa, Gerçekte Yedili Anonim Şirketi.

203
135
yanıtYanıtla
Can :

Harbi Atatürkçü olanları görmek istiyorum ama nerde, işte yeni parti CHDP, ülkeye yazık

146
172
yanıtYanıtla
Onur Yener:

HDP nin hangi partiyle ittifak halinde olduğunu anlamamak için mal, süzme salak olmak gerekir.Her evden HDP'ye bir oyu ben mi istedim Anladın mı soyadı Hakan.

164
99
yanıtYanıtla
Hasan Deniz:

Hdp nin itifak içinde defalarca olmadığını bildirmesine rağmen bunu idrak etmemek için mal olmak lazım

yanıt52
yanıt48
Tuğrul Kademe:

hedef saptırmaya devam en son seçimlerde büyükşehirlerde neden aday çıkarmadı CHP yi destekledi yemezler CHP HDP bin koltuk degnegidir sozde Atatürkçüler ne zaman uyanacak acaba

161
98
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

6 lı masayla ortak aday çıkarsınlar yakışır

63
115
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

eğer hdp c.başkanı adayı çıkartırsa arka planda kiminle çalıştığının kanıtı olur c.başkanı adayı çıkarması ençok hangi partinin işine geliyorsa anladınız :)

114
60
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Erdoğan düşmanlığı CHP lileri ne hale getirdi. Her evden oy verip hdp yi meclise soktunuz. Şimdi seçim kazanıp bakanlık vereceksiniz. Allah size fırsat vermesin.

72
96
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Hepsi hikaye. Yalanlar ortaya çıkacak. Az kaldı kimler kimlerle beraber, kimler şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor göreceğiz. Atatürkçüyum, milliyetçiyim diyenler iyi izleyin senaryoyu. Zaten aday cikarmazsalar kimle birlik olduklari ortaya cikar

45
48
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Ak partinin iktidardan gitmesi için HDP seve seve CHP ye verecek oylarını

35
46
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title