Haberler

Güneştekin Esed'i Sert Bir Dille Eleştirdi

Güncelleme:

Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Suriye'deki kimyasal silah vukuatını değerlendirdi.

Ak Parti 87. İl Başkanları toplantısı sebebiyle Ankara'da bulunan İl Başkanı Murat Güneştekin Suriye'de yaşanan kimyasal silah saldırısını kınayan bir basın açıklaması yayımladı. Güneştekin, Ankara'nın gündeminde de Suriye'de yaşanan katliamın ana gündem olduğunu ve Ak Parti'nin vahşetin durdurulması için yoğun görüşme trafiği yaşadığını belirtti.

Güneştekin "'Suriye'de her geçen gün artan şiddet olaylarının sorumlusu Esed insanlık dışı saldırılarında kendinden beklenen son insanlık kırıntılarının da yok olduğunu kanıtlamış, kimyasal silah saldırısı ile bir gecede Şam'da 1300 masumun canına kıymıştır. Zalim Esed'in Suriye'de kendi halkına yönelik insanlık ve hukuk dışı müdahalelerine bugüne kadar uluslar arası kuruluşlar ile demokrasinin savunucusu olduğunu iddia eden devletler sessiz kalmıştır, aynı Mısır'da olduğu gibi bu sessizlik diktatörün daha da saldırganlaşmasına sebep olmuştur" dedi.

Haber: Halit Biliz

Kaynak: Temsilci / Politika

MURAT GÜNEŞTEKİN Ak Parti Batman Suriye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title