Haberler

Gözler Milletvekili Yemin Töreni ve DTP'lilerde

TBMM'nin 23. Dönem Çalışmaları, Bugün Milletvekillerini Yemin Etmeleriyle Başlayacak. İlk Seçimler İse Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı İçin 5 Gün Sonra Gerçekleştirilecek.

TBMM'nin 23. Dönem çalışmaları, bugün milletvekillerini yemin etmeleriyle başlayacak. İlk seçimler ise Meclis Başkanı ve Başkanlık divanı için 5 gün sonra gerçekleştirilecek.

23. Dönem Milletvekili And İçme Töreni saat 14.00'te TBMM Atatürk Anıtı'ndaki törenle başlayacak. 23. Dönem 1. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla geçici TBMM Başkanı Şükrü Elekdağ başkanlığında geçici katip üyeler, milletvekilleri ve Meclis bürokratları, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, saat 15.00'te Genel Kurul toplanacak. İlk birleşimde milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre yemin edecek.

Yeni yasama yılının ilk birleşiminin birinci oturumu, en yaşlı üye sıfatıyla, 83 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında açılacak. Geçici katip üye olacak en genç 6 milletvekili, dönüşümlü olarak Başkanlık Divanı'na oturacak. Başkanlık Divanı'nda yer alacak isimler şöyle: "AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, DTP Batman Milletvekili

Ayla Akat Ata ve DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel".

Milletvekillerinin yemin etmesinden itibaren ilk 5 gün içinde TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları yapılacak; ikinci 5 günlük sürede ise seçimler gerçekleştirilecek. Meclis Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte 2'sinin oyu, üçüncü oylamada salt çoğunluk aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilmiş olacak.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title