Haberler

Giresun: AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı

Kit Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fiskobirlik'in 2005 Ürünü Alımlarından Doğan Borçların Ödenmesi İçin 20 Milyon YTL Kredi Temin Edildiğini, Yarından İtibaren Üreticilere Bin YTL Ödeme Yapılacağını Söyledi.

KİT Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü alımlarından doğan borçların ödenmesi için 20 milyon YTL kredi temin edildiğini, yarından itibaren üreticilere bin YTL ödeme yapılacağını söyledi.

AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Canikli, FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü alımlarından doğan borçlarının ödenmesi için sürdürülen girişimler sonucunda birliğe bir bankadan 20 milyon YTL kredi temin edildiğini belirtti. Canikli, FİSKOBİRLİK'ten alacaklı bulunan üreticilere yarından itibaren biner YTL ödeme yapılmasına başlanılacağını aktararak, "FİSKOBİRLİK'in bu ödemesiyle 4 bin üreticinin alacağı tamamen kapatılmış olacak" dedi.

Canikli, birliğin alımlar karşılığında kalan borçlarının ödenmesi için bankalarla kredi temininde son aşamaya gelindiğini vurgulayarak, "FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü alımlarından doğan borçlarını ödemesiyle, birlik üreticinin karşısına mali problemlerini çözmüş, geçmişten gelen sıkıntılarını ortadan kaldırmış bir kurum olarak çıkacaktır. Mali problemlerini çözmüş olacak olan FİSKOBİRLİK daha rahat bir ortamda fındık alabilecektir. FİSKOBİRLİK'in ödeme yapmasıyla birlikte serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselişine de neden olacaktır" diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'e kredi sağlanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli etkisinin olduğuna dikkat çeken Canikli, AK Parti Hükümeti olarak fındıkta yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun birliğin içerisinde bulunduğu mali sorunların aşılmasında gösterdiği olumlu yaklaşımların mutluluk verici olduğunu kaydeden Canikli, "Birliğin geçmiş dönemdeki içinde bulunduğu sıkıntıyı hepimiz biliyoruz. FİSKOBİRLİK'te yaşanan son gelişmeler birliğin yeni yönetiminin gösterdiği olumlu yaklaşım mutluluk vericidir. Hükümetimiz, geçmiş dönemdeki yönetimle de uzlaşmak istemesine rağmen eski yönetim buna hiçbir zaman sıcak bakmamıştır. Artık bu tür sorunlar yaşanmayacaktır" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımlarının sürdürüldüğünü aktaran Canikli, alımlarda finans sorununun yaşanmadığını söyledi. TMO'nun 2006 ürünü fındık alımlarında önemli bir görevi yerine getirdiğini savunan Canikli, "TMO olarak fındık alımı işine girmemiş olsaydı hiç kuşkusuz bugün fındık fiyatı 1.00 YTL'nin altında olacaktı. Üreticimiz fındık bahçesine dahi girip ürünlerini toplamayacaktı" şeklinde konuştu.

Bazı tüccarların serbest piyasada aldıkları fındıkları TMO'ya teslim ederek haksız kazanç sağladıklarını belirten Canikli, üreticilerin haksız kazanç elde eden tüccarların oyunlarına gelmemelerini istedi.

Canikli, son günlerde tartışma konusu olan Yimpaş Holding ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Bugünlerde Yimpaş Holding ile ilgili bir takım tartışmalar yapılmaktadır. Aslında tüm gazete haberlerini okuduğumuzda, tartışmalara, konuşmalara baktığımızda AK Parti Hükümeti'ni ilgilendiren hiçbir şeyin olmadığı ve AK Parti Hükümeti'ne Yimpaş olayıyla ilgili hiçbir suçlama yapılamayacağı görülmektedir. Ama sanki Yimpaş ve benzeri holdinglerin kuruluşundan itibaren çalışmaları ve daha sonra zor duruma düşmeleri sürecinde sorumluluk sanki AK Parti Hükümeti'ninmiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Yimpaş ve benzeri holdinglerin para toplamasında, yatırımlar yapmasında, harcamalar yapmasında ve birçok kişi, kurulmuş hükümetlerin ve bakanların sorumluluğu vardır. Ama sadece bir tek bir siyasi partinin sorumluluğu yoktur, o da AK Parti'dir. Çünkü holdinglerin kurulmasında, paraların toplandığında, harcandığında, holdinglerin zor duruma düştüğü bu süreç içinde AK Parti yoktur."

AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Giresun Milletvekilleri Hasan Aydın, Ali Temur, Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti teşkilatları katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title