Haberler

Geziciler için kullandığı ifade gündem olmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan geri adım atmadı

Güncelleme:

Hafta içi yaptığı bir konuşmada Gezi eylemlerine katılanlar için sert ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içine pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük" demişti. Bugün de AK Parti Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündem olan sözlerine ilişkin "Milletimiz Gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

"BUNLAR BİRA ŞİŞELERİYLE CAMİNİN İÇİNE PİSLEMİŞTİ"

Gezi parkı eylemcileriyle ilgili sert sözler kullanan Erdoğan, "Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Olaylar, Gezi Parkı'ndaki bir kaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti. Düşünün, Dolmabahçe Cami'nin içinde bu eşkıyalar bu teröristler caminin içini pislemişti. Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber." demişti.

"MİLLETİMİZ GEZİCİLERİ NASIL TANIMLIYORSA BİZ DE AYNI SIFATLARI KULLANIYORUZ"

Bugün de partisinin Kızılcahamam'daki kampına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündem yaratan sözlerine üstü kapalı olarak değindi. Erdoğan, "Biz bunlara teşhisi koyduk. Onlara bu söz neye karşılık geliyor bilmiyoruz ama dediğimiz çok açık. Mukaddesatımıza hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Bugün de aynı hassasiyetlerle davranıyoruz. Milletimiz Gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Elebaşlarını, vandalları, polisimize kurşun sıkan şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethanelerimizi bira kutularıyla kirletenleri, aziz milletimizin iradesine kast eden darbe heveslilerini bu millet nasıl tarif ediyorsa biz de aynı şekilde tarif ediyoruz. Vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyanlardan alacak ahlak dersimiz yoktur. Şehit bacısına küfürler savuran terbiyesizlerden öğrenecek saygı dersimiz de yoktur. Buradan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Hadlerini bildirmek milletimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 3 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! TEFE-TÜFE ORANI NİSAN 2024 | TÜİK Nisan ayı enflasyon oranı arttı mı? TEFE-TÜFE oranı belli oldu mu? Ülkü Hilal Çiftçi kimdir? Ülkü Hilal Çiftçi kaç yaşında, nereli? İnci Taneleri Ayça kimdir? CUMA HUTBESİ 3 MAYIS | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! Turkiye İsrail ile ticaretini durdurdu mu? Türkiye, İsrail ile olan ticareti neden durdurdu? 3 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 3 Mayıs Cuma İstanbul cuma namaz saati! Cem Garipoğlu gerçekten öldü mü? Fotoğraflardaki dublör mü? Münevver Karabulut'un babası ne söyledi? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 3 MAYIS | İstanbul baraj doluluk oranı nedir? Baraj doluluk oranı %80'i geçti! Yağmur Taktaş'ın mezarı mı açılacak? Yağmur Taktaş neden öldü, ne oldu? YEŞİM ELENİYOR MU? Gelinim Mutfakta yarışmacısı Yeşim elenecek mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 3 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? AKARYAKIT FİYTLARINA ZAM! Benzine ve motorine zam var mı? 3 Mayıs Motorin, Benzin fiyatları ne kadar oldu? Gelinim Mutfakta 2 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek aldı? 3 MAYIS TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var?
title