Haberler

Gelecek Partili isim, Bülent Turan'ın cumhurbaşkanı adayı olması için imza kampanyası başlattı

Güncelleme:

AK Partili Bülent Turan Aralık 2020 tarihinde "Kılıçdaroğlu 2023'te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım" demişti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilanı üzerine harekete geçen Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, Turan'ın aday olması için 100 bin imza toplamaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Bu gelişme sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2020 yılında bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

BÜLENT TURAN NE DEMİŞTİ?

Turan, bahsi geçen konuşmasında "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Bir defa Kılıçdaroğlu'nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023'te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım" ifadelerine yer vermişti.

GELECEK PARTİSİ İMZA TOPLAYACAK

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleşmesinden sonra Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nden sürpriz bir hamle geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, Bülent Turan'ın aday olabilmesi için 100 bin imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. Söz konusu imza kampanyasına ilk imza atan isim de Vahap Özsüer oldu.

AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Öte yandan 3 yıl önceki sözleri yeniden gündem olan Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bizim için en iyi aday hep Kemal Kılıçdaroğlu dedik. Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize! Bir ironiyi bile anlamayacak kadar 'siyasi kör' olanlara 4 ay önce neden adaylıktan çekildiğimizi gerekçeleriyle anlatmıştık. Yoksa; Güçlü Türkiye yolunda adayımız net. Bize sıradan, hatta öncesinde açıkladığımız bir ironi için 'aday olacak mısın?' diye soranlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adayımız partisiz cumhurbaşkanı olacak' dediğini duymadılar mı? Bırakın partisiz Cumhurbaşkanını, partili Cumhurbaşkanı, 5 partili yardımcı, 2 partili Belediye Başkanı da eklenmedi mi?" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi İmza Kampanyası Bülent Turan Milletvekili Çanakkale Aralık Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Yavuz Çıplak:

Ne kadar boş ve amaçsız bir sözde parti olduğunu bir kez daha tescillemiş oldular!!! Gereksiz işlerle uğraşmaya devam...

68
30
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

Davutoğlu çiğnediği çamurları temizlensin önce böyle aşırı esprili projelerden vaz geçsin

59
25
yanıtYanıtla
Alkurt:

DAVUTOGLU, KASILA KASILA SIRF BOY GÖSTERIYORSUN, ALLAH ASKINA AZIZ TÜRK MILLETI SENI GÖRMEK ISTEMIYOR..GIT EVINDE OTUR YA.

62
17
yanıtYanıtla
Fatihan:

Onun boyunu gösterebilmesi için ağaca çıkması lazim

yanıt15
yanıt4
Alkurt:

Fatihan, güldürdün beni, Allah da seni güldürsün:))

yanıt11
yanıt3
corci:

eeee öyle bol keseden sallamamak lazımmış değil mi , şimdi delikanlı gibi git adaylığını koy yoksa yıllarca bunun geyiği olur.

37
39
yanıtYanıtla
MUTLU MESUT:

Bol keseden sallamamak herkese lazım. Nitekim en basitinden İstanbul için seçim propagandası yapılırken söylenenlerle günümüzdeki durumların alakası yok...

yanıt8
yanıt2
Erkan Can :

Tükürdüğünü yalamanın adı ironi olmuş,elemanlarım yapmış olmuş,kuzenim yapmış olmuş.. biriniz de lafınızın ardında durun be bir ülkenin siyaseti dürüstlükten bu kadar mı uzak olur,sizin adınıza utanıyorum

23
10
yanıtYanıtla
serdar sarıyıldız:

Ayıbınızı örtmek için çok güzel bir çalışma isterseniz Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüyüş yapın daha çok ses getirir :)))

24
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

seçim atmosferine girdiğimiz bu sırada çekişmeleri bırakıp deprem bölgesini ayağa kaldırmak için uğraşmalıyız bu bölgenin yıllar sürecek desteğe ihtiyacı var

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title