Haberler

Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılmak isteyen Davutoğlu, alana alınmadı

Güncelleme:

Maltepe'de gerçekleştirilen Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğine katılmak isteyen Ahmet Davutoğlu, alana alınmadı. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, yaşanan duruma tepki gösterdi. Cinisli törende yaptığı konuşmada, "Batsın particilik, hiçbirimizin partisi umrumda bile değil. Biz bugün burada bir Başbakanı ağırlayamadık. Erzurumluya misafire git demek yakışmaz. Buradan Erzurumlular adına Davutoğlu'ndan özür dilerim" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen 'Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılmak istedi. Ancak hiç beklemediği bir durumla karşılaşan Davutoğlu, alana alınmadı.

VALİ VE BAŞKAN'LA İLGİLİ BOMBA İDDİA

Konuyla ilgili Erzurum Valisi Okay Memiş ve AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ERKON yöneticilerine "Davutoğlu varsa biz törene katılmıyoruz" diyerek baskı yaptıkları öne sürüldü.

İL BAŞKANI'NDAN VALİ'YE TEPKİ

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Davutoğlu'nun alana alınmamasıyla ilgili Vali Okay Memiş'e tepki gösterdi. Şahin, Vali Memiş ile olan diyaloğunu sosyal medyadan paylaşarak, "Sayın Valim. Bu ülkede başbakanlık yapmış bir insana yoldan çevirmek ne devlet adabına yakışır. Ben Belma hanımla siyaset yaptım. İstanbul'da bugüne kadar böyle bir rezalet görülmemiştir. Erzurumlular sizin adınıza utanmak zorunda değiller. Bu yapılanı kınıyorum. Böyle bir rezalet yok. Size yazıklar olsun." dedi.

İYİ PARTİLİ VEKİL ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan tanıtım günlerine katılan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de alanda yaptığı konuşma ile Davutoğlu'na gösterilen tavıra tepki gösterdi. Cinisli, "Yine vicdanımın sesini dinleyerek son sözü söylemek isterim. Bizim Erzurumluların en önemli hasletlerinden biri misafirperverliği ve hanedanlık. Bu hanedan ruh, bu misafirperverlik gösterilmezse orada Erzurum'dan bahsedemeyiz. Batsın particilik, hiçbirimizin partisi umrumda bile değil. Biz bugün burada bir Başbakanı ağırlayamadık. Parti hiç önemli değil. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun beyefendi Başbakanlık yapmış, Türkiye siyasetinde önemli bir rol oynamış bir kişiliktir. Erzurumluya misafire git demek yakışmaz. Kim olursa olsun bugün buranın ismi Erzurum Tanıtım Günleri. Biz kendimizi tanıtıyoruz. Bu günleri Erzurum'un aslında Erzurumlu olmayana tanıtmaktır bizim görevimiz. Asli görevimizdir. Hele ki bir Başbakana sen gelme kardeşim, sen gelirsen ben yokum demek Erzurumlu duruşu değildir. Benim duruşum değildir. Erzurum'un asil duruşu bambaşkadır bunu umarım anlarlar ve anlatırlar. Buradan değerli Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na Erzurumlular adına bir Erzurumlu olarak özür dilerim. Kusurumuza bakmasın. Bu yapılan ne devlet terbiyesine ne siyasi adaba, nezakete uymaz." dedi.

Cinisli'nin konuşması alkışlarla karşılandı.

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Davutoğlu da Cinisli'nin konuşmasını paylaşarak, "Geleneksel misafirperverliğimize ve devlet ahlakımıza uymayan nobran nezaketsizliğe karşı Erzurum'un onurunu koruyan Erzurum milletvekili değerli dostum Sn. Naci Cinisli ve Erzurumlu hemşehrilerime canı gönülden teşekkürediyorum." dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Gelecek Partisi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Selim Aslan:

İyiki alınmadı teşekkürler size

160
140
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bir yanım Erzurumlu olmasına rağmen artık erzurumlulari sevemez hale geldim. Sebep en başta siyaseti çirkin ve aşırı bağnaz hale getirmeleri ve mantık dışı veya hep düz mantıkla hareket etmeleri gelişmelerini engelliyor.

123
64
yanıtYanıtla
Ahmet Özdemir:

Sen erzurumlulari sevsen ne sevmesen ne

yanıt1
yanıt1
Mehmet Vatandaş:

Ve Erzurum kendini tanıtmış oldu:))

92
28
yanıtYanıtla
eyüp çelik:

Körler sağırlar birbirini ağırlar . Halk tv ye çıkıp atmakla olmuyormuş .Erzurumlular adamdır o yüzden almadılar

38
60
yanıtYanıtla
Hasan Bulut:

Yahu neresi ayıp asıl siyasilerin yaptığı ayıp. Bir yerde oturup yemek yiyemiyoruz bile artık her yerden bitmeye başladılar.Bir yerde oturuyoruz bilmem ne parti başkanı oyunuzu bana verin. Bilmem hangi partinin ilçe başkanı millet vekili miting yapar konuşursunuz gelen gelir bırakın insanları rahat

62
23
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Demokratik tepkilerini ortaya koymuşlar..Ne var bunda...Resmen mahalle baskısı yapılıyor secmene...Hakaret ,fiziksel temas, argo ifade, tehdit,.....vs vs hiçbiri yok... insanlar nasıl tepki vermeliler.Dut yemiş bülbül gibi mi olmalılar.

19
23
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Ne ayibi

10
22
yanıtYanıtla
hakan saglam:

Alana almayan kim acaba .bu arada bu yasananlar cok komik ama.alt tarafi secim olucak yahu nedir yani bu.hazmedimeyecek bisey degilki.sonucta 20 yilda wenger de terim de birakti gittiler olmayinca.

13
7
yanıtYanıtla
tarık ünlü:

Ben olsam bende almazdim helal olsun Erzurumla gardaslara

10
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title