Haberler

AK Parti'de İBB adaylığı için bir isim daha çıktı! Mehmet Sekmen "Ben de varım" diyor

Güncelleme:

Yerel seçimlere aylar kala AK Parti'nin İBB için kimi aday göstereceği büyük merak konusu. Anketlerde Murat Kurum, Tevfik Göksu gibi isimler ön plana çıkarken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bu göreve yeşil ışık yaktı. Sekmen, "Kim İstanbul gibi bir şehrin hizmetkarı olmak istemez ki? Partim ve liderim layık görürse yeni verilecek her görevi layığı ile yapmaya hazırım" dedi.

Yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday çalışmaları hız kazandı. Özellikle AK Parti'nin İstanbul adayı için Murat Kurum, Tevfik Göksu gibi isimler dillendirilirken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Sekmen, "Hakkımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağım şeklinde çıkan haberler beni mutlu etti. Kim İstanbul gibi bir şehrin hizmetkarı olmak istemez ki? İstanbul benim sevdalı olduğum bir şehir" dedi.

İSTANBUL İÇİN BOMBA İSİMLER GÜNDEMDE

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi aday göstereceği herkes tarafından merak ediliyor. Megakent için kulislerde Murat Kurum, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı, Fahrettin Koca ve Hilmi Türkmen isimleri ön plana çıkıyor.

ANKET SONUÇLARI KIRAN KIRANA

SONAR'ın son anketinde ise "Cumhur ittifakı seçmenleri hangi adayı istiyor?" sorusu ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre yüzde 31.6 ile Murat Kurum ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 18.1 ile Tevfik Göksu, yüzde 14.4 ile Adil Karaismailoğlu, yüzde 13.3 ile Süleyman Soylu, yüzde 9.5 ile Fahrettin Koca takip etti.

AK Parti'de İBB adaylığı için bir isim daha çıktı! Mehmet Sekmen 'Ben de varım' diyor

TÜRKMEN VE YAZICI DA LİSTEDE

Tevfik Göksu'nun yüzde 18.1 ile ikinci sırada yer aldığı araştırmada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da listeye girdi.

SEKMEN: LİDERİM LAYIK GÖRÜRSE HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIM

Gelişmeler takip edilirken Halen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren AK Parti'li Mehmet Sekmen, önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanlığına talip olduğunu belirten Sekmen, "İstanbullulara hizmet etmeye 1992 yılında Samandıra Belediye Başkanlığı ile başladım. Ardından 1994 seçimlerinde Kartal Belediye Başkanlığı görevine layık görüldüm. Halkımız teveccüh gösterdi ve 1999 seçimlerinde 2 kez Kartal Belediye Başkanı seçildim. 22. ve 23.dönemlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdim. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde üst üste Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Halen bu görevi Erzurum halkının da desteği ile icra ediyorum. Partim ve liderim layık görürse yeni verilecek her görevi layığı ile yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mehmet Sekmen Murat Kurum İstanbul AK Parti Erzurum Göksu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title