Haberler

Erdoğan: Başbakanlık İçin Aklımda Birkaç İsim Var

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan kendinden sonra başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı sorusuna "Aklımda birkaç isim var" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde koltuğunu kime bırakacağı siyaset kulislerinin en çok merak edilen konularından biri. Konuyla ilgili farklı isimler gündeme gelirken, Başbakan Erdoğan konuyla ilgili en net açıklamasını yaptı.

"KAFAMDA BİR KAÇ İSİM VAR"

Türkiye gazetesinden Yıldıray Oğur'a konuşan Erdoğan "Köşke çıkarsanız Başbakanın kim olacağına dair bir tasarım var mı kafanızda?" şeklindeki soruya "Olmaz olur mu canım! Bir değil birkaç tane var. Yeter ki Cumhurbaşkanı seçilelim. Bir mimar eserini ortaya koymadan önce kendi zihninde tasarlar. Sonra da onu kâğıda aktarır. Siz gazeteciler de aynı şeyi yapmıyor musunuz? Önce tasarlıyorsunuz, akabinde yazıyorsunuz" yanıtını verdi.

DAVUTOĞLU İSMİ AĞIR BASIYOR

Başbakan Erdoğan'ın son dönemlerde yaptığı açıklamalar, partinin güç kaybetmesinin önüne geçmek için 2015 seçimlerine kadar Başbakanlık ve genel başkanlık görevini parti içerisinde bir isme bırakacağı ihtimalini güçlendirdi. Kulislerde bu ismin 3 dönem yasağına takılmayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağı konuşuluyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Yıldıray Oğur Türkiye Politika Haberler

500

Yorumlar (49)

ATA:

Ülke batıyor Sırf tayyibin kısısel karıyerı yuzunden

21
11
yanıtYanıtla
salimAdınız Yazın:

bence bilale bırakmalı hem genç hem tecrübeli kafa geç basıyor ama olsun yakışırrrrrrr.......

20
5
yanıtYanıtla
r savlı:

bence ilk sırada reza zagrap olmalı adamın hakkıya

17
7
yanıtYanıtla
ATİ AKP:

AKP NİN ÇÖKÜŞÜ

14
9
yanıtYanıtla
İSİM:

Onlar da senin gibilerse al yanında götür.

17
6
yanıtYanıtla
Nihan Kuzu:

Kim gelirse gelsin liderlik yapamaz.Hlk Tayyip için bu partye oy veryodu.Bir zamanlar olduğu gbi anap nasıl yok oldu gitti.Aynısı yavaş yaavaş Ak partinin de başına gelecek ve Tayyib de c.başkanı olamazsa ortada kalacak hayırlısı ile inşaallah. :D Bir kere iktidar partisinden aslaaa ve asla c.başkanı olmamalı.böyle bir saçmalık olamaz.Hele ki bunun gibi külhanbeyi tavırları ile bağırıp çağıran bütün işleri berbat eden tek adam benim zihnyeti ile tavır takınan biri bu ülke için çok sakıncalıdır.

9
13
yanıtYanıtla
ali:

Davutoğlu kişilik olarak ta sağlam birisi bence Davutoğlu olmalı

8
11
yanıtYanıtla
AYAZ:

İLERİ DEMOKRASİYE BAK ÇAY DEMLE.. HERŞEYE ERDOGAN KARAR VERİYOR KUKLALARDA ONAYLIYOR :)))

13
5
yanıtYanıtla
zorba zorla:

karsisindaki bi aday olarak görmüyor ilk turda cumhurbaskani olcagini düsünüyor ama sehir sehir gezip oy istiyor :) bu ne perhiz bu ne diyet

12
5
yanıtYanıtla
zorba zorla:

basbakanlik makami padisahlih makamimi ? partide isimler öne gelir secim yapilir ve o aday parti baskani olur basbakan olur

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title