Haberler

HDP neden "Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz" mesajı vermedi? Selahattin Demirtaş yanıtladı

Güncelleme:

HDP'nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs seçimleri için aday çıkarmayacağını açıklarken, Cumhurbaşkanı adaylarından kimi destekleyeceğini ise henüz duyurmadı. İttifakın "Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz" mesajı vermemesi dikkatlerden kaçmazken konuyla ilgili görüşü merak edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gelişmelere göre belki böyle bir karar da alırlar ama şimdilik isim belirtmemeyi tercih ettiler, buna saygı duymak lazım. Ben de bu kararı doğru buluyorum" dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, bileşenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından basın toplantısıyla seçimlere ilişkin tavrını açıkladı.

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYORUZ" DEMEDİLER

14 Mayıs seçimleri için herhangi bir aday çıkarmayacaklarını açıklayan ittifak bileşenlerinin "Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz" mesajı vermemesi ise dikkat çekti.

"GELİŞMELERE GÖRE BELKİ BÖYLE BİR KARAR ALABİLİRLER"

Halktv.com.tr yazarı Şirin Payzın'ın konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Emek Özgürlük İttifakı aday çıkarmama kararıyla bir adım atmış oldu ama Cumhurbaşkanı adaylarından kimi destekleyeceğini açıklamadı. Gelişmelere göre belki böyle bir karar da alırlar ama şimdilik isim belirtmemeyi tercih ettiler, buna saygı duymak lazım. Ben de bu kararı doğru buluyorum" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

El hafiz Hafiz:

Bu demirtasin önünde telefon ve internetmi var anlamadım herkesten daha önce haber veriyor

103
26
yanıtYanıtla
zırzop:

İyi partili türkücüler ürkmesin diye neden olacak :)

96
27
yanıtYanıtla
Askin Polat:

Daha nasıl destek verecek ler.dalgami geçiyor sunuz milletle. görüşmeden sonra demedilermi seçimden sonra bunları yapacağız kaç oyun var senin

64
29
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

Seçmenler de saf ya:))) Bilmiyor hdp nin masanın 7.ortağı olduğunu. HDP ye ne vaad edildi seçimden önce açıklanmaz seçimden sonra göreceğiz millet ittifakı kazanırsa

55
32
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Istanbulda oynadigi oyun gibi

yanıt33
yanıt14
t t:

Bunlar halkı akılsız mı sanıyor

55
25
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

soranlara demirtaş hapiste dersiniz. benden daha önce haber alıyor adam.(adam dediysem lafın gelişi)

29
19
yanıtYanıtla
husnu minaz:

hdp'li Sezai Temelli nasıl istanbul seçimlerinden sonra imamoğlu ve mansur yavaş bizim sayemizde kazandı dedi, sesleri mi çıktı bu açıklamaya ? Peki sizce nevruzda neden pervin buldan öcalan'ın mektubunu okudu ve sonrasında öcalan özgür kalacak diye konuşmalar yaptılar ?

28
14
yanıtYanıtla
Batman Malatya:

Bunların oyu kesin Kılıçdaroğlunadır.Kendi lehlerine olan çözüm sürecini bile bozup bunlarla yol almadılar mı

13
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title