Haberler

Ekim ayında yapılan 14 seçim anketinin ortalaması alındı! İşte seçimin kaderini belirleyecek parti

Güncelleme:

Partilerin seçim çalışmaları devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 14 anket şirketinin ekim ayında yapmış oldukları araştırmanın ortalaması alındı.

ZİRVEDE AK PARTİ VAR

Yapılan çalışmanın sonucuna göre AK Parti yüzde 32,6 ile birinci parti olurken, CHP yüzde 26,6 ile ikinci sırada yer aldı. İYİ Parti yüzde 13,3 ile üçüncü, HDP yüzde 10 ile dördüncü, MHP ise yüzde 7,4 ile beşinci sırada konumlandı.

İKİ İTTİFAK KAFA KAFAYA

İttifaklar bazında bakıldığında ise AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40 olurken, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 39,9 olarak kayıtlara geçti.

SEÇİMİN KADERİNİ HDP BELİRLEYECEK

Çalışmada en dikkat çeken nokta HDP'nin oy oranı oldu. Bu sonuçlara göre yüzde 10 alan HDP seçimin kaderini belirleyecek. HDP'nin destekleyeceği ittifak ipi göğüsleyecek.

14 anketin ortalamasının alındığı çalışmada diğer partilerin oy oranı şöyle:

  • DEVA: Yüzde 2,3
  • Zafer: Yüzde 2,1
  • Gelecek: Yüzde 1,7
  • Yeniden Refah: Yüzde 1,4
  • Saadet: Yüzde 0,9
  • Memleket: Yüzde 0,7

Ekim ayında yapılan 14 seçim anketinin ortalaması alındı! İşte seçimin kaderini belirleyecek parti

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (9)

hakan saglam:

Nasil yuzde 36 arkadas kim bu 36 lar.kac para maas alirlar peyniri eti sutu kaca alirlar hangi turkiyede yasarlar.hergjn herseye zam geldigi ulkenin afrikali asyali doldugu bir zamanda nasil 36 lik bir pay alabilir iktidar.bence kulliyen uydurma anket yada cidden bilmedigimiz baska turkiye daha var

124
53
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Hdp Mansur Yavaş aday olursa oy vermeyiz çıkışından sonra bu haberin gelmesi ne anlama geliyor. Mansur Yavaş'tan nasıl korkuyorlar. Akpnin ortağı Hdp kimse inkar edemez.

107
33
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Kendinin komik olduğunu seçim gecesi anlarsın ..))

yanıt19
yanıt16
Sebahattin Uçan:

Cumhur gitti Millet geldi diye yırtınalar yelkenleri suya indirmiş. Fırıldağa devam…

24
115
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Hakan saglam rumuzlu kisi 20 senedir secimi Kim kazaniyor AKP Reis hep Lider bunda sasilacak ne var hem anketi yapan sizin yandas yüzde 36 degil bilerek az yazmis bir yerini yirtsan bile yüzde 45 dir .Ben Sana gercek anketi yazdim

72
60
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

yapılan hiç bir anket benim hür ve özgür irademle vereceğim kararı temsil etmiyor gercek anket bir avuç insana değil oy kullanacak olan bütün seçmenlere sorulursa bir şey ifade eder yoksa millete algıyla bir şeyi dayatmaya uğraşmak olur bu geçen seçimlerde ters tepti

58
72
yanıtYanıtla
Marco Porta:

Bu seçim kurtuluş seçimleri akape den kurtuluş

53
71
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

türkiyeyi idare edecek olanlar yemin ederken yalan makinasına bağlanıp yemin ettirilsin yalan makinasından geçemeyenler ülkeyi yönetmesin

98
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

gercek anketi sandik belirleyecek tabi trafoya yine kedi girmez gecersiz oylar kiyakli tarafa yazilmazsa.

66
17
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title