Haberler

DSP Genel Başkanı Aksakal, partisinin 36. kuruluş yıl dönümü töreninde konuştu Açıklaması

Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türk milletinin genetiğine en uygun yönetim tarzının, ortak aklı ön plana çıkaran, istişareyi esas alan çoğulcu demokratik parlamenter yapı olduğunu söyledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türk milletinin genetiğine en uygun yönetim tarzının, ortak aklı ön plana çıkaran, istişareyi esas alan çoğulcu demokratik parlamenter yapı olduğunu söyledi.

DSP'nin 36. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'nda düzenlenen törende konuşan Aksakal, 150 yılı aşan parlamenter sistem tecrübesi bulunan Türkiye'nin, yedi düvele karşı TBMM ile verdiği ulusal kurtuluş mücadelesini başarmış bir ülke olarak bir an önce kuruluş kodlarına dönmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkenin, içeride ve dışarıda atılacak her adımda parlamentonun desteğini ve gücünü arkasına alması gerektiğini belirten Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim siyasi tarihimize, kadim kültürümüze, kısacası milletimizin genetiğine en uygun yönetim tarzı, ortak aklı ön plana çıkaran, istişareyi esas alan, toplumsal uzlaşmayı her zaman ön şart olarak gören çoğulcu demokratik parlamenter yapıdır. 16 Nisan 2017'de gerçekleştirilen referandumla yürürlüğe giren Anayasa, hükümet kurma yetkisini parlamentonun elinden almış, sadece Cumhurbaşkanının iradesine bırakmıştır. Bu şekilde kurgulanan bir yönetimin umulan sonucu yaratmadığı gerçeğini sadece biz değil, seçilen Cumhurbaşkanı da görmüştür. Bu iyi bir gelişmedir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışında ifadesini bulan, milletin sandıklardan çıkardığı vekillerin denetiminde bir hükümet kurgusu en çıkar yol olacaktır."

Aksakal, bundan kimsenin korkmaması, çekinmemesi ve millet iradesinin herkesin önünde düğme ilikleyeceği bir kavram olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

DSP'nin Türkiye'de siyasetin ve halkın sığınabileceği en güvenli liman olduğunu ifade eden Aksakal, "Önümüzdeki süreçte ve belki de çok yakın bir zamanda Türkiye yeni kurallarla bir seçime gidecek görüntü sergiliyor. DSP, yapılacak ilk seçimlerde parlamentoda yeniden hak ettiği yeri alarak halkın çıkarları, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için var gücüyle çalışacaktır." dedi.

Aksakal'ın konuşmasının ardından DSP'nin 36. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.

DSP'nin Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in şiirlerinin okunduğu, partinin kuruluş gerekçesini içeren barkovizyon gösteriminin yapıldığı törene, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu ile CHP PM üyesi Semra Dinçer ve İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title