Haberler

DP'li Cemal Enginyurt, TBMM'de konuşurken tansiyon yükseldi: Bağırma lan oradan, gel buraya

Güncelleme:

Akbelen'deki protestoları görüşmek için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuşan DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un, "Biz millet aç diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanı'nız 'Günaydın demeyin' diyor. Ne diyeceğiz ya? Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk'üm." sözleri tartışma çıkardı. Enginyurt, AK Parti sıralarından yükselen itirazlara, "Bağırma lan oradan! Gel buraya!" diye cevap verdi.

"Akbelen" gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM'de konuşan DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un, "Biz millet aç diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanı'nız 'Günaydın demeyin' diyor. Ne diyeceğiz ya? Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk'üm." sözlerine AK Parti sıraları tepki gösterdi. Enginyurt, AK Partililere, "Bağırma lan oradan! Gel buraya!" diye yanıt verdi.

TBMM'DE GERGİN ANLAR

TBMM Genel Kurulu, Akbelen'deki olayları görüşmek üzere CHP'nin talebiyle olağanüstü gündemle toplandı. Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt kürsüde konuşma yaparken tansiyon yükseldi.

"BAĞIRMA LAN ORADAN, GEL BURAYA"

Enginyurt, "Biz millet aç diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanı'nız 'Günaydın demeyin' diyor. Ne diyeceğiz ya? Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk'üm." deyince gerilim tavan yaptı. AK Parti sıralarından yükselen itirazlara, Enginyurt'un, "Bağırma lan oradan! Gel buraya! Ne bağırıyorsun?" diye cevap verdi.

"MİLLETİN ANASINA KÜFREDEN 5'Lİ ÇETEYİ SAVUNMAK SİZE YAKIŞMIYOR"

Enginyurt, şunları söyledi: "Bugün burada Akbelen Ormanları'ndaki katliamı gündeme getirmek için toplandık. Ama ben toplantıda gördüğüm kadarıyla aslında Akbelen'de herhangi bir şey yokmuş. Fatih Dönmez anlatırken öyle duygulandım ki zannettim ki şirket sahibi konuşuyor. Kömür işletmelerinin sahibi konuşsaydı ancak bunları anlatırdı. O adamı buraya davet etseydik, kendini anlat deseydik ancak sizin anlattığınızı anlatırdı. Orada orman katledilirken doğrudur iktidarın kendisini savunması gerekir. En tabii hakkınız. Burada yanlış varsa söylemekte en tabii hakkınız. Ama milletin anasına küfreden 5'li çeteyi savunmak size yakışmıyor sayın eski bakan."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Tbmm Genel Kurulu Cemal Enginyurt Milletvekili İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Hakan Yiğen:

helal olsun sana cemal baba dinsizin hakkından imansız

21
29
yanıtYanıtla
girilmez:

ucuz politakacı

17
17
yanıtYanıtla
Hi Priv:

Geçen haftalarda da evcil eşeğin sütü haramdır falan fişman bir şeyler diyorlardı. Enginyurt haklı bence.

14
7
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

180.000 tl maaş aldığını söylemişti kendi ağzından bağırma gücü ordan geliyor demekki.

3
8
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Terbiyeden yoksun olanlara işte böyle hitap edilir. Helalolsun Cemal Enginyurt

3
1
yanıtYanıtla
Export 86:

Millete aç diyen de 147 nin tlcik maaş alıyor bu millet sizin yüzünüzden aç siz doyarsanız millet açlıktan kurtulacak bu lafın bütün partilere

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title