Haberler

Doğu Perinçek: Filistin'in Zaferini Paylaşalım

Güncelleme:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, NATO üyesi birçok devletin İsrail'i desteklediğini belirterek, Filistin'in zaferine inandıklarını ve paylaşacaklarını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, NATO üyesi birçok devletin İsrail'i desteklediğini belirterek, "Filistin kahramanlığının, Filistin direnişinin, Filistin fedakarlığının ve Filistin'in faziletlerinin yanındayız. Filistin halkının kesinlikle zafere ulaşacağından eminim, o zaferi paylaşalım." dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Merkez Propaganda Bürosu Başkanı Çağdaş Cengiz ve Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Filistin halkını selamlayarak konuşmasına başlayan Perinçek, NATO'nun ve emperyalist devletlerin İsrail zulmünü desteklediklerini ve Filistin direnişine düşman olduklarını söyledi.

NATO'nun aynı zamanda Türkiye düşmanı olduğunu ileri süren Perinçek, ABD'nin NATO'nun ağa babası olduğunu ve Türkiye'ye yönelik birinci tehdidin arkasında da ABD ve İsrail'in bulunduğunu belirtti.

ABD'nin Ege kıyılarında namlularını Türkiye'ye çevirdiği değerlendirmesinde bulunan Perinçek, ABD Başkanı Joe Biden'ın 2019'da imzaladığı resmi belgelerde Türkiye düşmanlığını ilan ettiğini, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığının ABD tarafından "olağan dışı" ve "olağan üstü bir tehdit" olarak görüldüğünü aktardı.

MOSSAD'ın ve İsrail hükümetinin belgelerinde de Türkiye'nin Batı Asya'daki bir numaralı tehdit olarak ilan edildiğini dile getiren Perinçek, "İsrail niçin Türkiye'yi bir numaralı tehdit olarak görüyor? Çünkü İsrail'in bölgemizdeki stratejik hedefi sözde Kürdistan adı altında ikinci İsrail Devleti'ni kurmaktır. Bu hayaldir ama İsrail'in Türkiye düşmanlığının en önemli kanıtıdır. Dolayısıyla bugün İsveç'in NATO'ya alınmasını onaylamak, NATO'ya evet Filistin'e ihanettir." dedi.

İsveç'in NATO'ya alınmasına ilişkin Meclis'e gönderilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin TBMM'de kabul edilmemesi için milletvekillerine çağrıda bulunan Perinçek, "Tek tek bütün milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Geleceğinizde, çocuklarınıza bir kara miras bırakmayın. NATO'nun doğuya ve kuzeye doğru genişlemesini kabul etmiyoruz. Bu hem Filistin'e ihanettir hem de Türkiye'nin bölgemizde ve dünyada güven kaybetmesine yol açar, dostlarını kaybetmesine yol açar." diye konuştu.

İsrail'in kara savaşına hazırlandığını belirten Perinçek, şunları kaydetti:

"Filistin'i tehdit edenler, Filistin'de zulüm yapanlar, zulme ortak olanlar, Türkiye'yi de hedef almaktadırlar ve Türkiye'ye karşı zulümlere hazırlanmaktadırlar. PKK'yı, FETÖ'yü destekleyenler de bunlardır. O nedenle hepimiz Filistinliyiz. Filistin kahramanlığının, Filistin direnişinin, Filistin fedakarlığının ve Filistin'in faziletlerinin yanındayız. ve Filistin halkının kesinlikle zafere ulaşacağından eminim. O zaferi paylaşalım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyük Millet Meclisi, Filistin'in zaferini, insanlığın zaferlerini paylaşalım. Amerika'nın yenilgilerini, mahcubiyetlerini ve rezilliklerini paylaşmayalım."

Kaynak: AA / Politika

Doğu Perinçek Filistin İsrail Nato Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title