Haberler

Hakan Fidan'dan peş peşe iki kritik görüşme! Tahıl anlaşması krizinin ardından Türkiye devreye girdi

Güncelleme:

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi yankı uyandırırken devreye yine Türkiye girdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le telefonda görüştü. Fidan, iki isimle de sorunun çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Dün Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini açıklamasının ardından Türkiye yeniden devreye girdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la daha sonra da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'la anlaşmanın uzatılması yönünde görüşmeler gerçekleştirdi.

RUSYA REST ÇEKİP ANLAŞMAYI UZATMADI

Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaştan sonra Türkiye ve BM'nin aracılığı ile 2022'de İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması bu kez uzatılmadı. Daha önce 3 kez uzatılan anlaşma ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, anlaşmadan çekildiklerini duyurdu. Ne yapacağı merak konusu olan Ukrayna'dan dikkat çeken bir adım geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesi için mektup gönderdi.

ART ARDA ÖNEMLİ TELEFONLAR

Dünyanın gündemine oturan konu sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya'dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi konusu ele alındı. Fidan daha sonra da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Guterres ile konuyu değerlendiren Fidan, gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde BM lideriyle son durumu ele aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Sergey Lavrov Hakan Fidan Türkiye Rusya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (2)

ahmet özkan:

Merhaba sayın bakanım dünya krizi olduğu doğrudur Fakat ilk önce ülkedeki ekonomik krize de el atsanız

46
8
yanıtYanıtla
Hasan Dündar:

Ülkemizde daha büyük bir tahıl krizi mevcut. Ofis %10 kapasite ile alım yapıyor. Tüccar 5.5-6 tl'den alım yapıyor. Önümüzdeki yıl tarlasını doldurabilecek çiftçi bulamayacaksınız!

38
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title